Προτάσεις της Ε.Ο.Ν. για την Ενεργειακή Αυτάρκεια της Χώρας

Εδώ και τρία χρόνια η Ε.Ο.Ν. έχει αποδείξει ότι είναι ένα αυθεντικό κίνημα σοβαρών προτάσεων και λύσεων και όχι αόριστων υποσχέσεων, λαϊκίστικης παροχολογίας ή ανούσιας διαμαρτυρίας. Από την εμφάνιση του κορονοϊού κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη επισιτιστική και ενεργειακή κρίση που θα επιφέρουν οι πολύμηνες καραντίνες και η μετατόπιση της παγκόσμιας οικονομικής αγοράς σε νέες κερδοσκοπικές υπηρεσίες και εταιρείες της “4ης βιομηχανικής επανάστασης”.

 

Με τις πολιτικές και οικονομικές μας αναλύσεις προειδοποιούμε τα τελευταία 2 χρόνια ότι με τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις διάφορες κρίσεις (ενεργειακή, περιβαλλοντική, πόλεμοι, πανδημίες) θα ωφεληθούν συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρείες, ενώ θα φτωχοποιηθούν περαιτέρω τα Έθνη. Οι βασικές μας θέσεις για ενεργειακή αυτάρκεια, εξόρυξη του εθνικού ορυκτού μας πλούτου, ανακήρυξη ΑΟΖ με την Κύπρο, ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενή τομέα, δεν εισακούσθηκαν, δυστυχώς, στο κυβερνητικό επιτελείο. Η βεβιασμένη μετάβαση στη πράσινη ενέργεια, οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Δένδια ότι δεν θα προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις μιας “και δεν τις χρειαζόμαστε” οδήγησαν στην υπερμεγένθυνση της ενεργειακής κρίσης που επέφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και απαιτούμε άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση να υιοθέτηση τις παρακάτω θέσεις και λύσεις μας. Ο Σύλλογος μας πάντα με αίσθηση του εθνικού συμφέροντος εκφράζει της προτάσεις του με στόχο να μην πληρώσει άλλη μια οικονομική κρίση ο ελληνικός λαός και να σταθεί στα πόδια της οικονομικά και ενεργειακά η Πατρίδα μας:

 

→Επιστροφή των υπερκερδών των εταιρειών παροχής ρεύματος στο Ελληνικό Δημόσιο.
→Υπερφορολόγηση των εκατομμυρίων που κερδίζουν τα “golden boys” της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών εις βάρος του ελληνικού λαού.
→Πληρωμή της παροχής του φυσικού αερίου με τον τρόπο που επιθυμεί η Μόσχα μέχρι η χώρα μας να ανεξαρτητοποιηθεί ενεργειακά. Σχεδόν η μισή ζήτηση φυσικού αερίου στη χώρα μας καλύπτεται από τη Ρωσία και οποιαδήποτε τωρινή διακοπή θα οδηγούσε σε τραγικές συνέπειες την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
→Άμεσες έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου σε Ιόνιο, Αιγαίο Πέλαγος και Νοτίως της Κρήτης με σκοπό τις εξορύξεις του ορυκτού μας πλούτου.
→Πλήρης λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση και να πέσουν στα φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές ρεύματος στους λογαριασμούς των νοικοκυριών.
→Εγκατάσταση πλωτών ανεμογεννητριών σε συγκεκριμένα σημεία στο Αιγαίο όπου οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και όχι στα βουνά της ενδοχώρας με αποτέλεσμα την καταστροφή οικοσυστημάτων και της αισθητικής του ελληνικού περιβαλλοντικού τοπίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο