Γράμμος και Βίτσι 1949: Όταν ο Εθνικός Στρατός έσωσε την Ελλάδα από το να γίνει προτεκτοράτο του Στάλιν!

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες τα 73 χρόνια από τις επικές μάχες του Αυγούστου του 1949 στα Ελληνικά μας βουνά Γράμμον και Βέρνον (Βίτσι). Σ’ αυτά τα Άγια Ελληνικά χώματα ο Εθνικός Στρατός, με αιχμή του δόρατος τους επιλέκτους Καταδρομείς των Λ.Ο.Κ., κατατροπώνουν τους σλάβους των ΝΟΦ και τους κομμουνιστοσυμμορίτες του ΔΣΕ, ο οποίος, μετά την ήττα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τον Δεκέμβριο του 1944, επί τρισήμιση έτη πλημμύρισε με αίμα και σκόρπισε τον πόνο, την διχόνοια και τον θάνατο στον ελληνικό λαό.

Ένας σκληρός, οδυνηρός και αιματηρός αγώνας άρχεται με τους αντάρτες του ΚΚΕ να διέρχονται τα χωριά της επαρχίας σφαγιάζοντας, λεηλατώντας και εκτελώντας οργανωμένο παιδομάζωμα Ελληνόπουλων προς απόστολή τους στις χώρες του ανατολικού μπλόκ, όπου θα εκπαιδεύοντο για μετατροπή σε ένοπλα εφεδρικά τμήματα των σοβιετιών, αποβλέποντας παράλληλα στην απόσχιση της Μακεδονίας, ήτοι εθνικού εδάφους και την μετάτροπή μας σε σταλινικό προτεκτοράτο. Η τελική πράξη του ενός πολέμου κατά μειοδοτών της ίδιας τους της γης που τούς γέννησε και τους ανέθρεψε λαμβάνει χώρα στα όρη της Ηπείρου. Εκεί όπου ο αγώνας του Έθνους για Ελευθερία είχε ξεκινήσει 9 χρόνια νωρίτερα, όταν οι πρόγονοί μας απώθησαν επιτυχώς τις ορδές μιάς απέραντης αυτοκρατορίας, της Ιταλίας του Μπενίτο. Οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί και οι Οπλίτες, οι οποίοι ορκίστηκαν πίστη στο Στέμμα και την Πατρίδα, ολοκληρώνοντας πανηγυρικώς την επιχείρηση “Πυρσός” θριαμβεύουν επί του πεδίου της μάχης, καταλαμβάνουν τις θέσεις των αναρχικών και τούς αναγκάζουν σε άτακτη υποχώρηση από το μοναδικό πέρασμα, το οποίο διέθεταν, ήτοι προς το αλβανικό κρατίδιο, με την ελπίδα να επανέλθουν.

Αρκετοί οι λόγοι που έφεραν την νίκη των Πατριωτών : Βασικότερος εξ αυτών η παύση της υποστηρίξεως των ελλαδιτών κομμουνιστών από το καθεστώς του Τίτο, ο οποίος τούς γύρισε την πλάτη μετά την ρίξη με τον δικτάτορα Στάλιν. Σημαντικός παράγων η ανάληψη της στρατιωτικής εξουσίας από τον Στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο, ο οποίος, αφού ανασυγκρότησε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τίς προσανατόλισε συντεταγμένα και σχεδιασμένα στη μάχη για την συντριβή όλων εκείνων που σήκωναν τα όπλα της προδοσίας. Ο κυριότερος, όμως, παράγων Νίκης και Επιτυχίας για τους Ελληνοψύχους της εποχής έγκειτο στο ότι πολέμησαν γενναίως, αυτοθυσιαστικώς και χωρίς καμμία διάθεση για υποχώρηση. Ήξεραν καλά πως η Πατρίδα και το Έθνος θα σώζονταν μόνο με ασυμβίβαστο αγώνα και πίστιν στον Χριστόν ! Πολέμησαν, γιατί, αν δεν το έκαναν, τούς περίμενε η Σοβιετική σκλαβιά, η ατίμωση και το σκοτάδι μέσα σ’ ένα προτεκτοράτο αθεΐας, πενίας και αδυσώπητου καταπιέσεως. Πολέμησαν, γιατί δεν είχαν άλλην επιλογήν. Πολέμησαν, γιατί έτσι έμαθαν από παιδιά καθώς και από το παράδειγμα των προγόνων τους.

Ως Ελληνική Ορθόδοξος Νεολαία-ΕΟΝ, ως Σύλλογος νέων με ιστορική συνείδηση και ανειλημμένο χρέος να υπηρετήσουμε στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, την ίδια την κοινωνία και κάθε δημόσιο βήμα, εκεί όπου κυριαρχεί η ιδεολογία της Αριστεράς, την αλήθεια και το συμφέρον του Έθνους, τιμούμε τον επικόν αγώνα όλων εκείνων των μαχητών του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και της Βασιλικής Χωροφυλακής, οι οποίοι από πλάγια σε πλάγια και βουνοκορφή σε βουνοκορφή εξόντωσαν έναν βάρβαρο εχθρό, ο οποίος εποφθαλμιούσε τον διαμελισμό της Ελλάδος και την επιβολή ερυθρού ολοκληρωτισμού.

Δόξα και Τιμή σ’ όλους όσων η θυσία στο Γράμμο και το Βίτσι χάρισε την αιώνια Ελευθερία στις επόμενες γενεές Ελλήνων από τον εφιάλτη του κομμουνισμού!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο