Περί Μετανοίας

Στον έσχατο καιρό που ζούμε και σε αυτόν τον άθεο κόσμο που μας περιβάλλει η μόνη αντίσταση που έχει καθήκον ένας Oρθόδοξος Xριστιανός είναι η πραγματική μετάνοια, είναι η επιστροφή ξανά στον Χριστό. Aν οι άνθρωποι το πετύχουν αυτό τότε μπορούν κιόλας να χωριστούν από τους “άγριους”, από τους αμετανόητους, από αυτούς που δεν έχουν στη ψυχή τους Θεό αλλά πονηρό.

Να μείνετε διπλά στον Χριστό, μην βαδίζετε σε πλανεμένους δρόμους και στο δρόμο του κακού. η μονή δύναμη που έχουμε τώρα είναι ο ίδιος ο Μεσσίας. Χωρίς Αυτόν χαθήκαμε, είμαστε καταδικασμένοι αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Διαβάστε το λόγο Του, μείνετε κοντά Του, αγωνιστείτε για να “αποβάλλετε” τα πάθη και τους κακούς λογισμούς. Τα “όπλα” του κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού για να μην πέφτει στα χέρια του πονηρού είναι τρία: η εξομολόγηση, η μετάνοια και η Θεία κοινωνία. Με αυτά τα τρία ο πονηρός νικιέται, με αυτά ο χριστιανός φωτίζεται, “καθαρίζεται” πνευματικά διότι ενώνεται με τον Θεάνθρωπο Χριστό. Ας μην απελπιζόμαστε ο Κύριος θα μας κατευθύνει θα μας δείξει το σωστό δρόμο.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την μετάνοια μας λέει «Ας τον ακολουθήσουμε λοιπόν κι εμείς το Χριστό, διότι έχουμε πολλές ασθένειες της ψυχής και ζητάει αυτές πρώτα να θεραπεύσει. Γι` αυτό διορθώνει τις σωματικές, για να εκδιώξει τις ασθένειες της δικής μας ψυχής. Ας προσέλθουμε λοιπόν σ` αυτόν, αλλά να μη ζητάμε τίποτε βιοτικό, αλλά την άφεση των αμαρτιών΄ την παραχωρεί και τώρα (οποιαδήποτε στιγμή), αρκεί μόνο να τη ζητάμε αληθινά».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο