Οι σχισματικοί της Ουκρανίας διέγραψαν από το αγιολόγιο τους τον μεγάλο Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι της Εκκλησίας

Χωρίς τελειωμό οι αντικανονικές – βλάσφημες πράξεις των σχισματικών δομών στην Ουκρανία. Μετά τις καταλήψεις ιερών ναών και μονών, της προπαγάνδας και των συκοφαντιών κανονικών Επισκόπων, προχωρούν τώρα και στην διαγραφή Αγίων προσώπων που για χρόνια το έδαφος της Ουκρανίας υμνούσε.

Η σχισματική οργάνωση «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» που έρχεται σε ρίξη με την κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο, αποκήρυξε τον Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι, πρίγκιπα των Ρως, υπέρμαχο και προστάτη της Ορθοδοξίας. Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, συνήλθε «σύνοδος» υπό την προεδρία του ψευδεπισκόπου Επιφανίου Ντουμένκο. Συγκεκριμένα, η «σύνοδος» αυτή αποκάλεσε τον Άγιο… «μοσχοβίτη» ενώ ο εορτασμός του αντικαταστάθηκε από τον Άγιο Αλέξανδρο του Ακοιμήτου, ιδρυτή της Ιεράς Μονής των Ακοιμήτων.

Ο Άγιος Αλέξανδρος τον 13ο αιώνα κατ΄ επανάληψη νίκησε τους παπικούς σταυροφόρους ιππότες και προστάτευσε τα πριγκιπάτα της Ρωσίας από τον στρατιωτικό επεκτατισμό του ρωμαιοκαθολικισμού. Λέγεται επίσης, πως αργότερα έπεισε τον Σαρτάκ να βαπτισθεί χριστιανός, αλλά δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις.

Το γεγονός της αποκήρυξής του οφείλεται στο ότι ήταν πρίγκιπας των Ρως, ενός σλαβικού πολιτισμού ο οποίος τιμάται περισσότερο στην Ρωσία. Είναι γνωστό πως η προσπάθεια παρουσιάσεως της  Ορθοδόξου αλήθειας ως μονοπωλίου ενός και μόνο λαού για την Εκκλησία αποτελεί αίρεση και όλα τα μέλη της είναι ισάξια. Δυστυχώς όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους σχισματικούς στην Ουκρανία, αλλά τι να περιμένεις άλλωστε από σχισματικούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο