Γράφει ο Διονύσιος Σ. Δραγώνας, Τελειόφοιτος Νομικής NUP
Απόδειξη της πλήρους αδυναμίας ασκήσεως σοβαρής πολιτικής και κατ’ επέκταση διαφύλαξης των εθνικών συμφερόντων και διεκδίκησης ωφέλιμων μέτρων για την Ελλάδα από τους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αποτελεί το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να γίνει αναφορά στα επιτεύγματα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έγινε αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας και με ποιό τρόπο τα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, ενώ ακόμη ποιά μέτρα έχουν ληφθεί από την ίδια προς διευκόλυνση της ζωής του Έλληνος. Ακούσαμε για την ακρίβεια, τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία, το ψηφιακό κράτος και τη γραφειοκρατία, ενώ ουδεμία λέξη για κάτι που κατάφεραν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μάλλον κατά την αναζήτηση επιτευγμάτων του Μεϊμαράκη και της παρίας του δεν βρέθηκε τίποτα ή δεν ενδιαφέρθηκαν να μάς δείξουν την Ευρωβουλή, αλλά την εσωτερική πολιτική. Απόδειξη τούτου αποτελεί η αρχή του σποτ «Πριν από μερικούς μήνες μας δώσατε την εντολή να συνεχίζουμε να αλλάζουμε την Ελλάδα και να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη…», που ουσιαστικά ο πρωθυπουργός κάνει αναφορά στις τελευταίες εθνικές εκλογές και όχι στις τελευταίες ευρωεκλογές.
Πάντως, αναφέρει «να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη» και σε κάποιο σημείο του σποτ υπάρχει απόσπασμα από τη παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αφού όπως έχω σημειώσει και σε προηγούμενο άρθρο οι εθνικές εκλογές έχουν μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά οι Ευρωεκλογές, αφού τα όργανα που ασκούν μεγαλύτερη επίδραση στο μέλλον της Ε.Ε. είναι αυτά που αποτελούνται από μέλη της κυβέρνησης του εκάστοτε κράτους. Εντούτοις, θα έπρεπε να δοθεί βάση στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σκεφτείτε όμως τι θα μπορούσαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να εντάξουν σε ένα προεκλογικό σποτ με αναφορές μονάχα στο έργο των Νεοδημοκρατών ευρωβουλευτών. Επί παραδείγματι, θα ανέφεραν τις σχέσεις τους με διάφορα λόμπι, την ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν το ψήφισμα-όνειδος εις βάρος της Ελλάδος εν σχέσει με το κράτος δικαίου, τον τρόπο που χρησιμοποιούν την δύναμή τους για να κάνουν προεκλογικό αγώνα με σημαιοφόρο την Ασημακοπούλου και τις ηλεκτρονικές αλληλογραφίες, τις ψεύτικες δηλώσεις της Σπυράκη για τον συνεργάτη της ώστε να λαμβάνει επίδομα εξωτερικού, όταν απολάμβανε τον ήλιο της Ελλάδος αντί του κρύου των Βρυξελλών.
Ειρήσθω εν παρόδω, και αφού πατάμε σε πεδία εξωτερικής πολιτικής δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την λανθασμένη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την εμετική δήλωση της Προέδρου των Σκοπίων η οποία ονόμασε το κράτος της, ως «Μακεδονία», με την κυβέρνηση αντί να σταθεί στην καταδίκη, υπεισήλθε σε νερά μικροπολιτικής, αφού έκανε αναφορά στη στάση που κράτησε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών ούσα αξιωματική αντιπολίτευση, ήτοι εκ του ασφαλούς. Όθεν, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως το Ελληνικό κράτος δεν έχει σταθερή εξωτερική πολιτική, όπως σοβαρά κράτη, τα οποία οι αλλαγές Υπουργών και κυβερνήσεων δεν φέρνουν και αλλαγές στάσεων πάνω σε καίρια εξωτερικά θέματα.
Στο τέλος του σποτ ο Προέδρος της ΝΔ θέλοντας να προσελκύσει το εκλογικό σώμα αναφέρει: «…Όσο πιο δυνατή είναι η φωνή μας, τόσο πιο πολλά θα πετύχουμε για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες…» Καίτοι, η ΝΔ συγκριτικά με τα υπόλοιπα εγχώρια κόμματα αριθμούσε τους περισσότερους ευρωβουλευτές δεν κατάφερε να πράξει κάτι για το οποίο ο Έλληνας στον οποίο απευθύνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να ένιωσε την αλλαγή, την οποία ανέμενε διακαώς, γι’ αυτό εν τέλει δεν είναι ότι το προεκλογικό σποτ δεν αρμόζει για τις ευρωεκλογές αλλά για τις εθνικές, αλλά το ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε κάτι να πουλήσει στο εκλογικό σώμα λόγω της ακαταλληλότητας των ευρωβουλευτών του.