Η Ελλάς προσφέρει, ο Ζελένσκι απαιτεί

Ψυχρότητα διακρίνεται στις σχέσεις Ελλάδος και Ουκρανίας μετά τις απαιτήσεις και απειλές του Ζελένσκι προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Πατρίδος μας. Φαίνεται ξεκάθαρα από το ύφος των Ουκρανών, στοιχείο που δεν ταιριάζει με την διπλωματική δεοντολογία, πως έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα!

Το αποκορύφωμα ήταν η απόφαση του Κιέβου να επιβάλει κυρώσεις στην Ελλάδα μας με αφορμή την δραστηριοποίηση Ελληνικών εταιριών εντός της Ρωσίας.
Σωστά διαβάσατε! Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει πλέον το ακαταλόγιστο, εφόσον βιώνει πόλεμο. Για αυτό και μας επιβάλουν ό,τι επιθυμούν.
Μάλιστα επώνυμα αναφέρθηκαν σε 7 Ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία, εκθέτοντας τους Έλληνες επιχειρηματίες και διαπράττοντας αυτό που ούτε η Ε.Ε. δεν έχει κάνει.
Έντονη η αντίδραση της Ελληνικής διπλωματίας με τον πρέσβη της Ουκρανίας, Σεργκέι Σουντέγκο να μεταβαίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Εμείς ως Ελληνική Ορθόδοξος Νεολαία-ΕΟΝ δηλώνουμε πως μείναμε άναυδοι, γεμάτοι με αγανάκτηση για το γεγονός. Με εντολή των υπαλλήλων του Μητσοτακέικου, σύμφωνα με τις διαταγές του ΝΑΤΟ, η ταλαιπωρημένη εδώ και τόσα χρόνια Πατρίδα μας έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα, φάρμακα και πολυτιμότατο, για την άμυνά μας, εξοπλισμό από τα νησιά μας, για να στηρίξει μιαν χώρα εκτός του ΝΑΤΟ, την οποία το τελευταίο αποφάσισε να βοηθήσει στον πόλεμο που αντιμετωπίζει, για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.

Το ΝΑΤΟ (εντός του οποίου ευρισκόμεθα) πως ακριβώς θα δράσει για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Πατρίδος μας, ως «σύμμαχοι» και «εταίροι» μας ;
Τα όργανα του Μητσοτακέικου με ποιον τρόπο θα υποστηρίξουν την Τιμή και την Αξιοπρέπεια των εκτεθέντων Ελλήνων επιχειρηματιών, καθώς και της ίδιας της Πατρίδος μας ;
Έχουν σκοπό να παραμείνουν στα διαβήματα, όπως πράττουν με τους Σουλτάνους γείτονες ή θα μας εκπλήξουν ευχάριστα (δύσκολο βέβαια για αυτούς) ;
Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος !

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο