Η Ιδεολογία στην Ελληνική Κοινωνία του Σήμερα

Η ιδεολογία είναι κάτι το περίπλοκο και πολλές φορές υποκειμενικό. Η έννοια της Ιδέας δηλαδή την οποία πιστεύεις και μάχεσαι για αυτήν. Η ιδεολογία χαρακτηρίζεται από τρεις παράγοντες κυρίως:

1) Οι φιλόσοφοι και οι θεωρητικοί θεμελιωτές της (πχ για τον κομμουνισμό ο Μάρξ),

2) Τα ιστορικά πρόσωπα που την εκπροσωπούν και την κάνουν πράξη (έστω και λανθασμένα) και

3) η υποκειμενική οπτική ματιά και χρησιμοποίησή της από τον κάθε σημερινό ιδεολόγο. Καμία ιδεολογία δεν έχει το αλάθητο εφόσον έχει δημιουργηθεί και εφαρμοστεί από ανθρώπους. Για αυτό και δεν συμφωνούμε με την τυφλή υπακοή σε κανέναν ιδεολόγο ηγέτη, φιλόσοφο και θεωρητικό και σε κανένα ιδεολογικό κείμενο. Παρ όλα αυτά η πιο αναγκαία και χρήσιμη, σήμερα, είναι η ιδεολογία του εθνικισμού. Και συγκεκριμένα ο ελληνικός λαϊκός εθνικισμός.

Γενικά απορρίπτουμε τον διεθνιστικό μαρξισμό και την πλάνη της πάλης των τάξεων που φέρνει μίσος και εχθρότητα μεταξύ λαών, εθνών και κοινωνικών στρωμάτων. Ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός είναι πιόνια της παγκοσμιοποίησης που έχουν ως στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργατών από τα εθνικά, πολιτισμικά, οικονομικά, πνευματικά και ρεαλιστικά του συμφέροντα. Από την άλλη απορρίπτουμε και τον διεθνιστικό καπιταλισμό (νεοφιλελευθερισμό) που προωθεί την παγκοσμιοποίηση, την φτωχοποίηση των λαών και την συσσώρευση του πλούτου των εθνών σε λίγα χέρια της παγκόσμιας ελίτ. Νοούμε τον ελληνικό λαϊκό εθνικισμό ως την άρνηση των παραπάνω και ως προτεραιότητα στη συνείδηση του καθενός την έννοια του Έθνους και της Ελευθερίας. Γιατί ο ελληνικός εθνικισμός είναι η καλύτερη​ λύση αυτή την στιγμή για να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από την ηθική και οικονομική κρίση και για να ξανανακτήσει την εθνική του κυριαρχία και ανεξαρτησία. Γιατί είναι η ιδεολογία που διαφυλάσσει αυτή την στιγμή πανανθρώπινες αξίες όπως του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού. Που υποστηρίζει την Ορθόδοξη Πίστη, την εθνική παιδεία και τα εθνικά συμφέροντα. Έναν βεβαίως τέτοιο ρεαλιστικό εθνικισμό και όχι διάφορες σάπιες εκδοχές του όπως, σωβινισμού, ακραίου παράλογου φανατισμού ή απαξίωσης και μείωσης των διαφορετικών Εθνών και των πολιτισμών τους. Αγαπάμε το Έθνος μας, γιατί αγαπάμε τα Έθνη.

Άλλωστε οι ιδεολογίες και ο φανατισμός που τις ακολουθεί συνήθως οδηγούν σε λάθη, εγκλήματα και ανούσια ιστορικά γεγονότα. Οι ιδεολογίες καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την ιστορική περίοδο, την κοινωνία, τον πολιτισμό και την κρατική οντότητα ή την εκάστοτε κοινωνική οργάνωση μιας συγκεκριμένης εθνοτικής ομάδας. Οπότε η πιστή εφαρμογή και ακολούθηση μιας ιδεολογίας μιας διαφορετικής εποχής, διαφορετικών συγκυριών, γεωπολιτικών συμφερόντων και διαφορετικών λαών είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει είτε σε γελοιοποίηση συγκεκριμένων αξιών είτε σε μια σεχτοποίηση οργανώσεων και κινημάτων χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα του Έθνους μας και των ανθρώπων γενικότερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο