Η Ε.Ο.Ν. τίμησε και φέτος τον Πατέρα του Νέου Ελληνισμού, Ίωνα Δραγούμη

Στις 27.07.22, η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν. με αντιπροσωπεία της παρευρέθηκε στην ετησίως καθιερωμένη εκδήλωση αποτίσεως φόρου τιμής σ’ έναν από τους τελευταίους μεγάλους ευπατρίδες της Φυλής μας, τον πατέρα του Νέου Ελληνισμού, Ίωνα Δραγούμη, στο σημείο όπου κείται η ανεγηγερμένη Λευκή Στήλη προς ανάμνηση του τόπου δολοφονίας του από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Παύλου Γύπαρη.

Κατόπιν ευαρέστου προσκλήσεως από τον επί δεκαετίες επικεφαλής της συγκεκριμένης διοργάνωσης, κ. Γιάννη Γιαννάκενα, των εκδόσεων “Πελασγός”, εκπρόσωπος από τη Γραμματεία του Συλλόγου μας εξεφώνησε φέτος την κεντρική ομιλία, αναφερόμενος στις ιδέες του Ιδα της Λογοτεχνίας μας, το σφοδρό μίσος του Βενιζελικού καθεστώτος στο πρόσωπό του, αλλά και την έμπνευση της ελληνικής νεολαίας από τον δραγουμικό εθνικισμό του ελεύθερου πνεύματος και της αφοπλιστικής προσφοράς στο Γένος.

Χαιρετισμό δε απηύθυναν εκλεκτοί συναγωνιστές για την ηλικία, την εμπειρία αλλά και το έργο των οποίων σεμνυνόμεθα, όπως ο κ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ο κ. Πέρδικας από την Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου και φυσικά ο κ. Γιαννάκενας από την Επιτροπή Ενημερώσεως επί Εθνικών θεμάτων.

Η Ε.Ο.Ν. κατέθεσε μεταξύ άλλων δάφνινο στέφανο στο μνημείο της πτώσεως του Ίωνος, δηλώνοντας, όπως κάθε χρόνο, παρούσα στις μεγάλες επετείους για τους Ήρωες και τους Διανοουμένους του Έθνους, οι οποίοι λάμπρυναν με την βιοπολιτεία και τη θυσία τους την Ιστορία.

Όσο κι αν οι συστημικές δυνάμεις εξουσίας μέσω της εκπαιδεύσεως, του ελέγχου του διαδικτύου και της χειραγώγησης κάθε μέσου προπαγάνδας να δυσφημούν, υποτιμούν και διαστρεβλώνουν το διαμέτρημα του Ίωνος, η μορφή του κέρδισε τη μάχη με το ψεύδος, υπερκέρασε τη φυσική φθορά και νίκησε στον θρύλο, εξακολουθώντας άχρι σήμερον να εμπνέει, γοητεύει και στοιχειώνει τα μυαλά και τις καρδιές των νέων αγωνιστών.

Ο αγώνας του για την Μακεδονία, την αξία της κοινότητος, τα αλύτρωτα εδάφη και τον προορισμό της Εθνικής ολοκληρώσεως βρίσκει ταπεινούς συνεχιστές και διακόνους στο ίνδαλμα όλων εκείνων των νέων παιδιών, τα οποία παλεύοντας με το θηρίον του ανθελληνισμού μάχονται με ολίγιστα μέσα και πενιχρά ποσά για την Ελευθερία της Πατρίδος απ’ όλους όσοι την κατακρεουργούν, καταδυναστεύουν και αφαιμάσσουν βίαια και μεθοδευμένα.

Η Ε.Ο.Ν. εδραία, σταθερή και αμετακίνητη σε όσα πρεσβεύει δεν είναι διατεθειμένη να χαρίσει την αλήθεια για τον Ίωνα στα στόματα και τις πένες κανενός κατεστημένου, αλλά θα συνεχίζει να αγωνίζεται, όπως το κάνει εδώ και 3,5 χρόνια, για να εκπαιδεύσει, διαμορφώσει και παρασκευάσει μια νέα γενεά Δραγούμηδων ετοίμων για θυσίες, μάχες και βαρέα τιμήματα μονάχα για τη δόξα της Ελλάδος.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο