Εκπρόσωπος της Ε.Ο.Ν. με κατάθεση στεφάνου στο 49ο μνημόσυνο του Διγενή στη Λεμεσό της Κύπρου

«Η ΔΡΥΣ ΕΠΕΣΕΝ»! 

 

Όπως στην Αθήνα έτσι και στην Λεμεσό της Κύπρου, στελέχη και συναγωνιστές της Ε.Ο.Ν. εκπροσώπησαν επαξίως τον Σύλλογό μας στις σημερινές επιμνημόσυνες δεήσεις για τον Στρατηγό και Ηγέτη του Απελευθερωτικού Αγώνος στην Κύπρο Γεώργιο Γρίβα Διγενή.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορθοδόξου Νεολαίας-Ε.Ο.Ν. παρέστη το πρωΐ της Κυριακής (22.01.2023), καταθέτοντας δάφνινο στέφανο, στην ετησίως καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τον Αθάνατο Αρχηγό της ΕΟΚΑ στην περιοχή του κρησφυγέτου και του τάφου του στη Λεμεσό.

Το ημερολόγιο έγραφε, 27η Ιανουαρίου 1974 και το ρολόι έδειχνε, ώρα δύο, μετά μεσημβρίαν. Η εύκαρπη και ευλογημένη, από το Θεόσταλτο κάλλος, γήινη πλάση, ασυστόλως και συθέμελα εσείετο, την ίδια ακριβώς στιγμή, όπου η Καλλίκαρπη και Επουράνια Πόλη, κατ’ εντολήν του Λυτρωτού και Σπλαχνικού μας Πατέρα, άνοιγε διάπλατα τις χρυσοποίκιλτες θύρες της, προκειμένου να υποδεχθεί στο θελτικό και, γεμάτο από κρίνους, εύοσμο κόσμο της Αθανασίας, στην καθάρια, γνήσια κι αυθεντική Άνω Ελλάδα, ευσεβώς κι ευλαβικώς, τον άτρωτο κι ανόθευτο επαναστάτη συνείδησης, τον ονειροπόλο σαλπιγκτή της ακριβοθώρητης Ενώσεως, τον ευσταλή κι ευειδή Ηγέτη του, εν Κύπρω διεξαχθέντως, Εθνικοαπελευθερωτικού Έπους, τον ευγενή και ευκλεή Αρχηγό του πιο συμπαγούς αντιαποικιακού αντάρτικου, της ηρωοτόκου Ε.Ο.Κ.Α. μας.

Οι αλύγιστες λεγεώνες του Τριαδικού Θεού, οι εύγλωττοι ψάλτες των Ορθόδοξών μας αίνων, οι φωτεινοί μας Άγγελοι, έστρωσαν τη δαφνοστεφανωμένη κι ευκολοδιάβατη ατραπό, διά μέσου της οποίας η αβρή ψυχή του βαθυσκίου Δρυός του μακροχρόνιου Γένους μας, εσαεί αναπαύεται «εν σκηναίς δικαίων» και ασυστόλως φωλιάζει κάτωθεν της ευκρινώς αγνής, ασυζητητί στέρεας και ατελευτήτως Θεοφρούρητης σκέπης των Αγίων Μαρτύρων και Αποστόλων!

 

Ζήτωσε ο Διγενής!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο