Γ. Δασκαλούλης: Η Κυβέρνηση εφάρμοσε Μνημονιακά Μέτρα με αφορμή την αντιμετώπιση του Κορονοϊού – Έρχεται Οικουμενική Κυβέρνηση

Ο Γεώργιος Δασκαλούλης αναλύσει σε πρόσφατο άρθρο του πως η κυβέρνηση με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας κάλυψε την εφαρμογή σκληρών δημοσιονομικών μέτρων. Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

 

Στην προσπάθεια ανεύρεσης “δημοσιονομικού χώρου”, δηλαδή, του οικονομικού περιθωρίου που έχει η κυβέρνηση ώστε να παράσχει κοινωνική πολιτική για να επιβιώσει (πχ. φοροελαφρύνσεις, αυξήσεις μισθών, προσλήψεις νέων κτλ.) σε περίοδο μνημονιακών δεσμεύσεων, εσκέφθηκε το εξής κόλπο: Να δημιουργήσει, μέσω του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ισχυρό άλλοθι απέναντι στην κοινωνία έναντι των αναγκαστικών δεσμεύσεων της Ελλάδος προς την Κομισιόν σχετικά με:

1. Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο – φορτώνοντας το φταίξιμο στους ανεμβολίαστους .

2. Δημιουργώντας επιπλέον έσοδα μέσω έμμεσης φορολόγησης όπως

Α. τα μαζικά και επαναλαμβανόμενα rapid test

Β. τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους 60+

Γ. τα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων.

 

Όλα τα ανωτέρω τα είχε προβλέψει το επιτελείο του Πρωθυπουργού και πάνω σε αυτά έκτισε το τέλειο άλλοθι ώστε να συγκαλύψει η κυβέρνηση το σκληρό μνημονιακό της πρόγραμμα. Αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, δεν υπήρχε περίπτωση να εφαρμοστούν όλες οι δεσμεύσεις της Ελλάδος απέναντι στους αποικιοκράτες δανειστές της χωρίς να γίνει της κακομοίρας. Έτσι λοιπόν, μπορεί στην υπόλοιπη Ευρώπη να έχει τελειώσει σχεδόν η εφαρμογή μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά στην Ελλάδα ακόμα παρατείνεται (και θα παρατείνεται) μέχρι να ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021 εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. Αυτό σημαίνει μαζικές απολύσεις και γενική ακρίβεια, με στόχο τον αυξημένο ΦΠΑ. Αν αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση στην εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου, να ετοιμαζόμαστε σιγά – σιγά για εκλογές και οικουμενική.

 

Γιώργος Δασκαλούλης Νομικός – Διεθνολόγος (Μaster Πανεπιστήμιο Λίβερπουλ, Doutoramento Πανεπιστήμιο Λισσαβώνας, Μέλος Honourable Society of Grays Inn, London, Πρόεδρος Συλλόγου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΑΣΠΙΔΑ)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο