Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους της Λαμίας – Αγανακτισμένοι οι Αγρότες

Στο κέντρο της Λαμίας βγήκαν σήμερα τα τρακτέρ εκατοντάδων αγροτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα υψηλά κόστη παραγωγής, τη φορολογία και την ανεπαρκή κρατική στήριξη.

 

Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, ζητώντας μείωση των τιμών της ενέργειας που επιδρά και στο δικό τους κόστος παραγωγής, που όπως περιέγραψαν έχει ανέβει κατά 300% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το LamiaReport.

 

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους ανέβηκαν στο κέντρο της πόλης, φτάνοντας μέχρι την πλατεία Ελευθερίας. Κάποια από τα αιτήματά τους είναι:

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Να αποζημιωθεί η ακαρπία και να αποδοθεί άμεσα η κορωνοενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς.

Να οριστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, που να προστατεύουν το εισόδημά μας, ιδιαίτερα τώρα που το κόστος παραγωγής είναι απρόβλεπτο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο