Το Σκάνδαλο Καραμανλή

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος, δημοσιογράφος εφ. «Δημοκρατία»

 

Ο παραιτηθείς υπουργός και ο πρωθυπουργός έχουν την εντύπωση ότι τα Τέμπη θα «παίξουν» λίγες ακόμα ημέρες στα ΜΜΕ και σχετικά σύντομα θα λησμονηθούν.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει και από το υπουργείο και να έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να κάνει προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή του στο Κοινοβούλιο από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκαν τα νέα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Αφού ο ίδιος δεν το έπραξε τη στιγμή που έπρεπε και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, αυτό θα έπρεπε να το κάνει ο πρωθυπουργός, χωρίς καθυστερήσεις, δίχως μισόλογα και υπεκφυγές. Είναι αδιανόητο να προκαλείται σε τέτοιον βαθμό η κοινωνία μας ώστε ο κ. Καραμανλής να υποκρίνεται τον συγκινημένο και να παραιτείται από το υπουργικό αξίωμά του, λίγο προτού ολοκληρωθεί η θητεία του, και στη συνέχεια να δείχνει ότι σκοπεύει να πολιτευτεί ξανά και να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία κουβαλώντας στην πλάτη του δεκάδες φέρετρα αδικοχαμένων νέων ανθρώπων, που και εκείνος με τις πράξεις και τις παραλείψεις του έστειλε στον τάφο!

Είναι τόση η χοντροπετσιά, η κουτοπονηριά και η εξουσιομανία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή, που κάνουν ότι δεν ακούν τη μυριόστομη κραυγή «παραιτηθείτε» που δονεί τις λεωφόρους και τις πλατείες στις συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Εχουν την εντύπωση ότι το ζήτημα θα «παίξει» λίγες ακόμα ημέρες στα ΜΜΕ, θα γίνουν λίγες επιπλέον συζητήσεις, γι’ αυτό και σχετικά σύντομα θα λησμονηθεί.

Σφάλλουν. Ολα δείχνουν ότι αυτή η υπόθεση είναι διαφορετική από τις άλλες και η εξέλιξή της μόνο δεινά προοιωνίζεται για την κυβέρνηση.

 

Δεν μπορεί να προσπεραστεί 

Το σκάνδαλο της υποψηφιότητας Καραμανλή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί να προσπεραστεί ως ένα θέμα ήσσονος σημασίας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μια σειρά από βουλευτές και στελέχη της παράταξης ζήτησαν από τον πρώην υπουργό να «διευκολύνει» το κόμμα και να δηλώσει την παραίτησή του από κάθε βουλευτική φιλοδοξία.

Το γεγονός ότι πέρασαν τόσες ημέρες από τη συμφορά στα Τέμπη και αυτό δεν έγινε αποκαλύπτει τη χαώδη απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και την πολιτική δεοντολογία.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο