Το νέο έτος προβάλλει ανησυχητικό και στο διπλωματικό πεδίο

Γράφει ο Γιώργος Α. Λεονταρίτης

 

Η πρεμιέρα του νέου χρόνου, δυστυχώς, δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τα μελλούμενα. Όταν οι πολλοί δεν κατενόησαν στο πρόσφατο παρελθόν με την παγκοσμιοποίηση που μεθοδεύεται και επιβάλλεται, δεν είναι σε θέση να αντιπαλέψουν τις συμφορές που επέρχονται. Και το χειρότερο είναι, ότι δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα που να κατευθύνουν σωστά τον Λαό. Το 2023 θα είναι έτος εκλογών. Προβλέπεται ότι οι κάλπες θα στηθούν την Άνοιξη. Ήδη, ουσιαστικά έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος. Κυριαρχούν στο προσκήνιο, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ουδέποτε όμως τόσοι λίγοι αρχηγοί (σε αριθμό και σε ποιότητα) είπαν τόσα πολλά ψέματα στους ψηφοφόρους. Διότι τα υπάρχοντα κόμματα εξαρτώμενα από την εύνοια των Βρυξελλών, δεν τολμούν να θίξουν τα πραγματικά προβλήματα που απορρέουν από τον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ξένων τραπεζιτών. Από εκεί προέρχονται όλα τα δεινά που υφίσταται ο λαός. Οι πολιτικοί μας, που χρησιμοποιούν κάλπικες “ιδεολογικές” ταμπέλες για να εκμεταλλεύονται συναισθηματικά τους πολίτες, δεν τολμούν να συμπεριλάβουν στο λεξιλόγιό τους την λέξη “καπιταλισμός”!

Διότι αυτό το σύστημα, επεβλήθη σαν καθεστώς, εκφράζει την κατάσταση των πραγμάτων και οι καθοδηγητές του πέρασαν την αντίληψη στις μάζες, ότι ο ρεαλισμός επιβάλλει να προσαρμοστούν άπαντες σ’ αυτόν! Η αμφισβήτησή του, εμφανίζεται ως αμάρτημα κολάσιμο! Οι ξένοι κυρίαρχοι τραπεζίτες, που ρυθμίζουν την οικονομία μας κατά τα κέφια και τα συμφέροντά τους, μέσω TWITTER, καταγγέλλουν όσους αμφισβητούν τον καπιταλισμό , ακόμα και τον νεοφιλελευθερισμό, ως “ανατρεπτικά στοιχεία”! Αυτοί δηλαδή που επιμένουν να ορθώνουν ανάστημα, δαιμονοποιούνται. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που υποδύεται κακότεχνα την “Αριστερά” λέει διάφορα χιλιοειπωμένα, αλλά δεν τολμά να ψέξει τον καπιταλισμό, για να μην έλθει σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες.

Πως θα διεκδικήσει την εξουσία, εάν έχει καταγραφεί στον μαύρο πίνακα ων δυναστών του Ευρωκοινοβουλίου; Ο “καπιταλιστικός ρεαλισμός”, επιβάλλει την στείρωση της σκέψης και απαιτεί δουλόφρονα υπακοή. Έχει περάσει στην αντίληψη, ότι αυτό το σύστημα αποτελεί “φυσική κατάσταση” και όποιος το αμφισβητεί, είναι ανάγκη να λοιδορείται ή ακόμα και να εξοντώνεται με διαφόρους τρόπους. Γι’ αυτό, οι θιασώτες του υπερκέρδους αποφεύγουν να προφέρουν ακόμα και την λέξη “καπιταλισμός”. Ο “ψυχικός πόλεμος”, δηλαδή η τεχνική της προπαγάνδας, εφαρμόζεται σε ευρεία έκταση για να νεκρώσει την ελεύθερη σκέψη. Το 2020 έγινε πραξικόπημα (οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν τι συνέβη). Έγινε το δοκιμαστικό πείραμα για την καταδυνάστευση των πολιτών. Η ξαφνική πανδημία και ο τρόπος αντιμετώπισής της, δεν ήσαν τυχαία φαινόμενα. Ο κορονοϊός είχε προαναγγελθεί προ ετών σε κάποιες διαλέξεις “επιστημόνων” στις ΗΠΑ.

Το μικρόβιο δεν προέκυψε, αλλά κατασκευάσθηκε. Ο τρόπος δήθεν αντιμετώπισής του (με στρατολόγηση πολιτικών, πνευμονολόγων και άλλων γιατρών), προέβλεπε καραντίνες, περιορισμούς των ανθρώπων στα σπίτια τους, απαγόρευση συγκεντρώσεων και συναθροίσεων, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς με αποδεδειγμένες ολέθριες παρενέργειες στον οργανισμό και διαφήμιση των ιδιοκτητών φαρμακευτικών εταιρειών που θησαύρισαν. Ο εθισμός των ανθρώπων στην απομόνωση και στην αποφυγή των δημόσιων χώρων (όπου μπορούν να γίνουν και μαζικές αντιδράσεις) ήσαν μέτρα της “νέας τάξης πραγμάτων”. Η μείωση του πληθυσμού της Γης που οι νοσηροί εγκέφαλοι θεωρούν “απαραίτητη”, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τον COVID. Εκείνοι οι πολιτικοί που διέταξαν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και κατεδίωξαν τους αρνητές, αλλά και εκείνοι οι πολιτικοί της Αντιπολίτευσης που εγνώριζαν και δεν μίλησαν, είναι εξ ίσου ένοχοι και υπόλογοι απέναντι στους πολίτες.

Στην τρέχουσα μακρά προεκλογική περίοδο που ήδη διανύουμε, δεν θα ακούσετε τίποτα γι’ όλα αυτά, από τα κόμματα. Ο ένας αρχηγός θα χρεώνει στον άλλον την ακρίβεια, τα ανεπαρκή μέτρα, θα συναγωνίζονται σε υποσχέσεις τύπου “Μαυρογιαλούρου”, και θα παίξουν άπαντες την φαρσοκωμωδία για το ποιος θα χρεωθεί την… Καϊλή ή την Σπυράκη! Η ωραία αλλά ανεγκέφαλη Εύα που… “ημάρτησε”, έγινε για τα κόμματα, μπαλάκι του πίνκ-πονκ! Ο ένας προσπαθεί να την χρεώσει στον άλλον! Και οι Φαρισαίοι των Βρυξελλών, που είναι οι πρώτοι άρπαγες του πλούτου των ευρωπαϊκών κρατών (φυσικά και της Ελλάδος) παριστάνουν τους εμβρόντητους για την περίπτωση της γοητευτικής τέως Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου! Οι πρώτοι διδάξαντες, δεν ανέχονται “απομιμήσεις” από τα “πιόνια” που θητεύουν στις Βρυξέλλες.

Το ξαναγράψαμε και το επαναλαμβάνουμε, για να καταστεί συνείδηση σε όλους: Δεν υπάρχει “Ευρώπη των Λαών”, αλλά Ευρώπη των τραπεζιτών… Το 2023 όμως, προβάλλει ανησυχητικό και στο διπλωματικό πεδίο, με ορατό το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης Ελλάδος – Τουρκίας. Η κορύφωση της πολιτικής αγυρτείας και θρασύτητας από μέρους του Ερντογάν και των επιτελών του, έχει φθάσει στο κατακόρυφο. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, εξυπηρετεί τα προεκλογικά σχέδια του σουλτάνου. Μεταφέρει την δυσαρέσκεια του λαού του για την φτώχεια, στα πεδία των σχεδιασμένων μαχών. Φοβούμενος ο Ερντογάν ότι δεν έχει πλειοψηφία, επιδιώκει με μία επίθεση σε ελληνικό νησί ή έστω σε καταπάτηση βραχονησίδας, να αναγκάσει τον τουρκικό λαό, να τον θεωρήσει “αναγκαίο” μέσα σε κλίμα πολέμου.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, η ελληνική πλευρά, πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Διότι εάν υπάρξει ανοικτή σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, τότε το ΝΑΤΟ θα βγει σαν Πόντιος Πιλάτος, και θα πει “κάνετε διάλογο και βρείτε τα μεταξύ σας”! Να το ξεκαθαρίσουμε, ότι σ’ αυτόν τον στρατιωτικό συνασπισμό, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Η τραγωδία της Κύπρου έγινε, από την αδιαφορία του ΝΑΤΟ και από την κάλυψη εκ μέρους του, της τουρκικής δολιότητας και αυθαιρεσίας. Βεβαίως, είμαστε υποχρεωμένοι να μνημονεύουμε και τις ελλαδικές ευθύνες, για την υπακοή στα κελεύσματα του ΝΑΤΟ τότε, που μας απηγόρευσε σύγκρουση με την Τουρκία, κι εμείς το δεχθήκαμε. Ας μην ανοίγουμε όμως, παλαιές ανεπούλωτες πληγές. Αλλά πρέπει να θυμίζουμε τα σφάλματα της Μεταπολίτευσης, για να μην επαναληφθούν. Μία πιθανή σύγκρουση Αθηνών – Άγκυρας μέσα στο πλαίσιο του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, δημιουργεί αυξημένες ανησυχίες. Είναι άγνωστο το τι μπορεί να προκύψει.

Έγινε λόγος στον Τύπο, για μυστικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους Τούρκους, ενώ οι προκλήσεις της τουρκικής ηγεσίας έχουν κορυφωθεί. Από μία τέτοια κίνηση κρύβονται από πίσω η Αμερικανική επιβολή, με γερμανική επιδιαιτησία. Αυτά όλα, είναι σε βάρος των συμφερόντων μας. Η Τουρκία επαναλαμβάνει απαιτήσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Έχει το θράσος να απαιτεί διαμοιρασμό του Αιγαίου, την αποδοχή των προβλέψεων του τουρκολιβυκού συμφώνου στην Ν.Α. Μεσόγειο, το σταμάτημα των ερευνών στα Ν.Δ. παράλια της Κρήτης, κλπ. Αυτά τα επανέλαβε ο ανισόρροπος Ταγίπ Ερντογάν, με την εμπρηστική του ρητορική.

Να προσέξουν οι πολιτικές ελίτ των Αθηνών, να μην αποδεχθούν τις αξιώσεις του σουλτάνου και να μην υποκύψουν στις Νατοϊκές πιέσεις. Οι επιπτώσεις από μία εθνική συμφορά, θα επιφέρουν τρομερή θύελλα στο πολιτικό σκηνικό, με συνέπειες που θα αποτελέσουν μελανή σελίδα στη νεώτερη Ιστορία μας.

 

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ την Πρωτοχρονιά του 2023

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο