Μητέρα-Πατέρας-Παιδιά : Το φυσικό πρότυπο της Αγάπης

Γράφει ΕΟΝίτισσα φοιτήτρια

 

Ο Θεός ήδη ξέρει την ώρα και την ημέρα που θα γεννηθείς, πού και πώς θα γεννηθείς. Είσαι ένα υγιέστατο έμβρυο, η καρδιά σου χτυπά θερμά και ζωηρά , το μυαλό σου – και από αυτήν την στιγμή ακόμη – μοιάζει ζωντανό, θεοφώτιστο. Στο πρόσωπό σου είναι ζωγραφισμένη η εικόνα του Θεού, τι πιο όμορφο – θα σκεφτόταν η μητέρα σου . Τελικά , συνεχίζεις να μάχεσαι. Ο δρόμος σου για το αληθινό φως θα είναι τραχύς, αλλά τώρα θα γνωρίσεις πώς να τον κάνεις λείο.

Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά. Νοιώθεις τεράστια χαρά και ευλογία. Η οικογένειά σου , τα αδέρφια σου σε ξέρουν. Σε ακούνε μήνες τώρα. Το μόνο εμπόδιο σου προς το παρόν θα είναι η προσαρμογή, το οξυγόνο και η κίνηση, αλλά ο άνθρωπος είναι ον ευπροσάρμοστο και οι γονείς σου θα φροντίσουν για κάθε σου ανάγκη. Ανοίγεις τα μάτια σου. Μία έμφυτη τάση σε ελέγχει να γίνεις ξανά ένα με την μητέρα σου, το τρυφερό της πρόσωπο , να σε ζεστάνει ξανά με την δική της υπέρυθρη ακτινοβολία, ή την μητρική ακτινοβολία, που δεν ζεσταίνει απλά, αλλά θεραπεύει. Θεραπεύει τα ανίατα , τις πάσης φύσεως ενοχλήσεις , δυσαρέσκειες.

Όσο τα διηγούμαι εγώ αυτά εσύ σίγουρα θα έχεις κουρνιάσει στο στήθος της μητέρας σου. Αντιθέτως, δεν έχεις κουρνιάσει πουθενά, είσαι στο χέρι του Θεού, τίποτα από όλα αυτά που προανέφερα δεν έχεις αντικρίσει, μόνο το οξυγόνο, αυτό που δίνει ζωή – λένε. Δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις. Σου δίνει ζωή λένε, αλλά εσύ τώρα νοιώθεις σαν να θανατώνεσαι. Το κεφάλι σου έχει κοκκινίσει από το κλάμα, οι γιατροί δεν καταλαβαίνουν γιατί, αλλά θεωρούν πως είναι χαρμόσυνο γεγονός το ότι κλαίς τόσο «γοερά» . Ποτέ δεν θα νοιώσεις την υπέρυθρη και την μητρική ακτινοβολία, θα νοιώθεις ένα αιώνιο κενό, ένα μαχαίρι, που το μπήγουν όλο και βαθύτερα. Μητέρα και Πατέρας. Άνδρας ανδρείος, δριμύς και αποφασισμένος να σε προστατεύει μέχρι να μάθεις εσύ να προστατεύεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Γυναίκα δυνατή, τρυφερή, ευσυνείδητη και ειλικρινής. Αυτή είναι το πραγματικό οξυγόνο σου.

Εν τέλει, όλα αυτά ήταν ιδεατά. Κατάφερα να διηγηθώ την ιστορία σου, σε ποιόν να την πω; Εσύ ποιός θέλεις να την ακούσει;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο