Κούλης: Το γεωπολιτικό γιουσουφάκι των Αλβανών

Βόρειος Ήπειρος η ξεχασμένη του κράτους των Αθηνών πατρίδα.

 

Ποιό είναι άραγε το ιστορικό της μεγάλης προδοσίας που επιδέξια αποσιωπάται από τους εγχώριους διαμορφωτές  της ελληνικής κοινής γνώμης;

Πως ένα εξασθενημένο κράτος όπως το αλβανικό που δεν διαθέτει την στοιχειώδη στρατιωτική ισχύ και σοβαρή κρατική υπόσταση καταπιέζει πλήρως αποτελεσματικά την εναπομείνασα ελληνική μειονότητα;

Γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ανεξαρτήτου ιδεολογικού χρώματος  εξακολουθούν να κάνουν πιστούς τεμενάδες στους αδύναμους και συντηρημένους από το ελληνικό κράτος Αλβανούς;

Ήταν τότε.. κάπου στα 1912 όταν ο Ταγματάρχης Σπύρος Σπυρομήλιος  πολεμώντας πλάι σε 200 Κρήτες αγωνιστές που είχαν καταφτάσει στην περιοχή της Χειμάρρας, βάζουν τίτλους τέλους στο Οθωμανικό ζυγό και κηρύττουν την ανεξαρτησία. Ο Σπυρομήλιος εδραιώνεται στο χωρίο των Αγίων Σαράντα και στην περιοχή του Αυλώνα κάμπτοντας εύκολα τις αλβανικές επιδρομές. Παράλληλα αποστέλλει πρόταση στο Ελευθέριο Βενιζέλο για την άμεση προώθηση του ελληνικού στρατού στις περιοχές αυτές και εκείνος με την σειρά του αρνείται κατηγορηματικώς , φοβούμενος φυσικά την Ιταλική αντίδραση..

Ένα χρόνο αργότερα, πάνω στο διάβα των βαλκανικών πολέμων στις 3 Μαρτίου 1913 ο ένδοξος ελληνικός στρατός έχει κατακτήσει την Κορυτσά, το Τεπελένι και το Αργυρόκαστρο. Όμως ο μεγάλος Βαλκανικός πλησίαζε στο τέλος του και μαζί του κατέφτασε η ώρα να γίνει το μοίρασμα των Μεγάλων Δυνάμεων με την γραφίδα της διεθνούς διπλωματίας να παραμερίζει το αίμα των Ηρώων και να γραφεί με το δικό της ιδιοτελές μελάνι.

Ιταλία, Αυστροουγγαρία , Αγγλία , Γαλλία , Τουρκία και Βουλγαρία επιδιώκουν μια ανεξάρτητη Αλβανία που θα περιλαμβάνει την Βόρειο Ήπειρο ώστε να διαθέτουν τις δικές τους ζώνες επιρροής.

Το πρωτόκολλο του Λονδίνου 29/7/13 κηρύσσει την Αλβανία ανεξάρτητο κράτος παραλείποντας τον επακριβή καθορισμό των συνόρων του. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η Επιτροπή που ανέλαβε να διεκπεραιώσει το έργο αυτό λησμόνησε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών αλλά και το διεθνές δίκαιο στο σύνολο του, τοποθετώντας και τα δύο στον κάλαθο των αχρήστων. Απόδειξη τούτου η απογραφή του πληθυσμού των ερευνωμένων περιοχών , όπου από τους 500.000 κατοίκους της Ηπείρου , οι 380.000 εξ αυτών αποτελούσαν αυτοδηλούμενους Έλληνες Χριστιανούς. Το είχε προμηνύσει ο Θουκυδίδης ως κτήμα εσαεί πως το δίκαιο του ισχυρού υπερισχύει παντός άλλου δικαίου..

Στις 14 Φλεβάρη του 14’ οι Μεγάλες δυνάμεις αποστέλλουν τελεσίγραφο στην Ελληνική κυβέρνηση όπου ζητούν να εγκαταλείψουν κάθε επιδίωξη κατάκτησης Ηπειρωτικών εδαφών , διαφορετικά δεν θα μας αποδίδονταν ποτέ τα νησιά του Αιγαίου. Ο Ελληνικός στρατός όμως υπακούει στο αίμα του και απελευθερώνει για 2η φορά την Βόρειο Ήπειρο. Τα πολιτικά γεγονότα ακολούθησαν το ένα το άλλο και το Έπος του 40’ ήρθε να σφραγίσει για 3η φορά την ελληνικότητα της πονεμένης αυτής γης, εκδιώκοντας Αλβανούς και Ιταλούς.

Δυστυχώς η ιστορία δεν είχε όμως γραφεί ακόμη με την πτώση του μετώπου και την μεταγενέστερη εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα που διέπραξε δυσμνημόνευτες γενοκτονίες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού που οι εγχώριοι κομμουνιστές τιμούν και ευαγγελίζονται.

Ένα ατελεύτητο χρονικό ανθρωποφαγίας, ληστειών, καταστροφής οικισμών και πρωτόγνωρης εγκληματικότητας, ενορχηστρωμένο από την βάρβαρη αλβανική εθνότητα , ακολούθησε σε βάρος τους χριστιανικού ελληνισμού με τις ελληνικές κυβερνήσεις περιχαρείς να εθελοτυφλούν εμπρός των ειδεχθών αυτών εγκλημάτων μηδεμιάς εξαιρουμένης, τηρώντας αναλλοίωτο το καθήκον τους στην προδοσία.

 

Η μετέπειτα πτώση του ψευδεπίγραφου Αλβανικού κράτους και το άνοιγμα των συνόρων τον Απρίλιο του 92΄ από τον γνωστό πράκτορα της Μοσάντ και τότε Υπ.Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά έφερε νέα κύματα εγκληματικότητας στην ελληνική επικράτεια με τα ποσοστά των κακουργημάτων να αυξάνονται στις τάξεις των 20 και 30 % , οι γειτονίες να μετατρέπονται σε πρόδηλα ‘’γκέτο’’ αμερικανικού τύπου και τα σωφρονιστικά συστήματα να ασφυκτιούν πάσης φύσεως αλλοδαπούς καταπατητές του ποινικού κώδικα.

Ο σεβασμός των Αλβανών με ελληνική ιθαγένεια πια πολιτογραφηθέντων, καθίσταται καταφανής σε περιστατικά όπως αυτά των σχηματισμών ”αετών της μεγάλης Αλβανίας” από φαντάρους εντός του ελληνικού στρατού.

Σήμερα οι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου επανειλημμένα απευθύνουν έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να τους στηρίξει και να πάψει επιτέλους να σφυρίζει αδιάφορα σε βάρος των νομίμων δικαιωμάτων τους. Δυστυχώς όμως ο Πρωθυπουργός έχει σημαντικότερες υποχρεώσεις όπως να στείλει πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία λογαριάζοντας πάντα δίχως τον ξενοδόχο (ελληνικό λαό).

 

Εμείς ως Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία, ο τελευταίος Σύλλογος νέων που αρνείται να ασπαστεί την σύγχρονη πολιτική ορθότητα και σηκώνει υψηλά το λάβαρο της εθνικής αξιοπρέπειας ζητά το αυτονόητο :

Άμεση ένταξη και αναγνώριση της πανάρχαιας ελληνικής γης της Βορείου Ηπείρου στην μητέρα Ελλάδα και οριστικό τέλος στην πολιτική του ανθελληνισμού.   Βόρειος Ήπειρος γη Ελληνική!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο