Η Κομισιόν κλείνει το μάτι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ο Μητσοτάκης λειτούργησε ως «λαγός» της!

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

 

 

Ως «λαγός» της Κομισιόν λειτούργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως η Ε.Ε. πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτούργησε ως «λαγός» της Ευρώπης, βγαίνοντας μπροστάρης στην διαγωνισμό απάνθρωπων μέτρων που γίνεται ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά κράτη.

Σε μια αποφράδα ημέρα για κάθε αξία που πρεσβεύει το δημοκρατικό πολίτευμα, αποφάσισε να ασελγήσει στα τελευταία απομεινάρια συνταγματικότητας που είχαν μείνει όρθια σε αυτόν τον έρμο τόπο.

Η στυγνή τυραννία φόρεσε προσωπείο δημοκρατίας και άρχισε να παίρνει κεφάλια. Επιβάλλοντας αδίστακτους κεφαλικούς φόρους. Που έχουν τόση σχέση με την καταπολέμηση της πανδημίας, όση έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το πνεύμα της δημοκρατίας. Καμία.

 

Θετική στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η Κομισιόν

Και μετά τις κινήσεις των «λαγών» της Ευρώπης, όπως η Αυστρία, η Ιταλία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα, έρχεται και η ώρα των μεγάλων αποφάσεων της Γηραιάς Ηπείρου. Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως «είναι καιρός για την Ε.Ε να σκεφτεί την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Όμικρον.

«Η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση», είπε η πρόεδρος, δίνοντας σαφή γραμμή πλεύσης, ενώ πρόσθεσε πως η απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για το ανεκδιήγητο χαράτσι που επέβαλλε ο «Καίσαρας» της ελλαδικής μπανανίας.

Ολόκληρη η Ευρώπη (ο απλός κόσμος της) έχει φρίξει από την κατάντια μιας χώρας που γέννησε τη δημοκρατία, και εχθές δια στόματος του πρωθυπουργού αναγγέλθηκαν τα γεννητούρια ενός τερατουργήματος υγειονομικού φασισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε ιστορία, άλλα με μαύρα γράμματα.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, απαντώντας στην ερώτηση για την Ελλάδα, δήλωσε πως: «εκεί που υπάρχει υψηλή διάδοση της νόσου και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι ως πολιτική απάντηση». Άρα ο «λαγός» έπραξε σωστά.

 

Τα κράτη της Ε.Ε. συνεννοούνται μόνο στα απολυταρχικά μέτρα

Μια σαραβαλιασμένη ευρωπαϊκή ένωση που δεν μπορεί να πάρει ούτε μισή απόφαση για σοβαρές γεωπολιτικές απειλές – ω του θαύματος – αρχίζει να αποκτά απόλυτη σύμπνοια στο θέμα της επιβολής υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Ο υποτιθέμενος προμαχώνας της φιλελεύθερης δημοκρατίας, αρχίζει να κατατρώει τα σωθικά του. Ηγέτες που λειτουργούν ως πλασιέ σκευασμάτων, στρέφονται εναντίον των ίδιων των λαών τους. Η κερδοσκοπία και η εξουσία είναι οι βασικές επιδιώξεις τους. Όχι η καταπολέμηση της πανδημίας, που άλλωστε αποδείχθηκε χρυσή ευκαιρία στα χέρια τους.

Ενώ υπάρχουν 8 – 9 διαθέσιμες θεραπείες για να ριχτούν στη μάχη εναντίον του ιού, οι τεχνοκράτες βρικόλακες προτιμούν την αφαίμαξη των ζωτικών δικαιωμάτων των πολιτών, για να τιμήσουν αποκλειστικά τα deals με τις «big pharma» και να τελειοποιήσουν το οικοδόμημα του τεχνοφασισμού.

Το σάρωμα όλων των κεκτημένων που μας διαχώριζαν από τον Μεσαίωνα, εξαπλώνεται σαν δεύτερη πανδημία στην Ευρώπη. Κάθε ήττα της δημοκρατίας στην Ελλάδα, δεν αφορά μόνο τους Έλληνες. Όπως και κάθε επαίσχυντο μέτρο που ανακοινώνεται στη Γαλλία ή στην Αυστρία, δεν αφορά μόνο τους λαούς των χωρών αυτών.

Κάθε υποχώρηση δικαιωμάτων καταλήγει στο σακούλι της ευρωπαϊκής ελίτ και γίνεται προϊόν επεξεργασίας από «think tanks». Επιστρέφει σε πιο εφιαλτική μορφή, για να καλύψει και να υπερκεράσει το κενό που άφησε ο παραδομένος λαός.

 

«Ευεργέτες» με τα λεφτά των φτωχών

Στην Ελλάδα, ένα κόμμα που χρωστάει 340 εκατομμύρια ευρώ, καταδικάζει τους χαμηλοσυνταξιούχους στο βασανιστήριο της πείνας. Ομολογεί το φιάσκο του να πείσει και την αδημονία του να εκβιάσει. Κόντρα σε κάθε διεθνή συνθήκη, σε κάθε ηθικό κώδικα αξιών. Δεν συζητάμε για το σύνταγμα. Μέχρι και καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου έφριξαν με το άκουσμα της είδησης.

Βαφτίζουν ως «λύση» το να αρπάζουν το ένα τρίτο της σύνταξης ενός 80χρονου γέροντα που μετά βίας επιβιώνει με τα ψίχουλα που παίρνει. Κατάπτυστο ταξικό πρόστιμο, που δεν διαχωρίζει μόνο τους ανεμβολίαστους από τους εμβολιασμένους, άλλα και τους πλούσιους από τους φτωχούς.

Κεφαλικός φόρος στον 70χρονο και τον 80χρονο, για την ενίσχυση του διαλυμένο (από τους ίδιους) ΕΣΥ. «Ευεργέτες» με τα 100ρικα των φτωχών, αφού τα εκατομμύρια ζεστού κρατικού χρήματος κατέληξαν να τροφοδοτούν τις μηχανές φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, μέσω των λιστών Πέτσα.

Παράλληλα ανοίγεται δρόμος για καθιέρωση χαρατσιών, όπου κρίνεται πως βολεύει το αφήγημα της κυβέρνησης. Είναι αφελής όποιος πιστεύει πως η εξουσία δεν θα εκμεταλλευτεί ένα τέτοιο πρωτοφανές «προηγούμενο».

Άνοιξε ένα εφιαλτικό πολιτικό μονοπάτι, που είναι πιθανό να επεκταθεί και σε υγειονομικά χαράτσια για τρίτες δόσεις (ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πρόταση στην επιτροπή εμβολιασμών για τρίτη δόση σε 4 μήνες) ή και εφαρμογή υποχρεωτικότητας σε νεότερες ηλικιακές ομάδες. Αν νομίζει κάποιος πως το μέτρο Μητσοτάκη δεν τον αφορά επειδή τυχαίνει να είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος κάτω των 60, πλανάται πλάνην οικτράν.

Έχουμε πλέον και επίσημη καθιέρωση του υγειονομικού απολυταρχισμού. Και ένας απολυταρχισμός δεν κάνει ποτέ διακρίσεις, παρά μόνο ευκαιριακά…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο