ΚΥΠ Μητσοτάκη: Στέλνει 200 υπαλλήλους (μη αρεστούς στο καθεστώς) από την ΕΥΠ σε άλλες υπηρεσίες

Ξεφεύγει από κάθε έλεγχο η αμφιλεγόμενη πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης στην Εθνική Ασφάλεια. Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία (υπουργείο Εσωτερικών) το βράδυ της Παρασκευής (10/12) σε άσχετο νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία περίπου 200 υπάλληλοι της ΕΥΠ που μάλλον δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση μετατάσσονται σε θέσεις πολιτικού προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ.

 

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς παράγοντες του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΥΠ, στόχος της εν λόγω τροπολογίας είναι η «απαλλαγή της υπηρεσίας από στελέχη διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού από αυτόν της κυβέρνησης».

Οι εν λόγω υπάλληλοι σύμφωνα με τους συνδικαλιστές από το καλοκαίρι του 2019 είχαν τεθεί όλοι σε υπηρεσίες – ψυγείου.

 

Φυσικά, η αιτιολογική έκθεση για τις μετατάξεις φέρει το περιτύλιγμα της «ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού Ελληνικής Αστυνομίας» με μετάταξη σε αυτήν «έμπειρου πολιτικού προσωπικού που διαθέτει απαραίτητη τεχνογνωσία που άπτονται της αποστολής της, όπως συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, σχετικών πρόληψη απειλών από εγκληματική δράση ατόμων και ομάδων».

 

Ο πλήρης έλεγχος που ασκεί ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του στις μυστικές υπηρεσίς της χώρας και η εργαλειοποίηση τους πολιτικά και κομματικά θυμίζουν άλλες εποχές και απολυταρχικές κυβερνήσεις. Ευελπιστούμε η κυβέρνηση να επιστρέψει στη δημοκρατική και συνταγματική κανονικότητα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο