Η Ε.Ο.Ν. Αθηνών στην Πορεία για την επέτειο ιδρύσεως της ΕΟΚΑ με το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ

Ενιαυσίως η 1η Απριλίου ηχεί βοώσα ως το εναρκτήριο σάλπισμα για κάθε νέο Έλληνα και νέα Ελληνίδα προς συστράτευση στον αέναο, δύσβατο και αδιάλειπτο Εθνικό Αγώνα για τα διαχρονικά δίκαια του Κυπριακού και εν γένει Ελληνισμού.

Ημερομηνία ορόσημο, καθώς προ 68 ετών στην Μεγαλόνησο, το νησί της Αφροδίτης, έλαβε χώρα η σημαντικότερη στιγμή της νεώτερης Ελληνοκυπριακής ιστορίας με την ίδρυση της ΕΟΚΑ από τον Αρχηγό και Στρατηγό μας Γεώργιο Γρίβα Διγενή, ημέρα κατά την οποία το Κίνημά μας, η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν. επέλεξε να θέσει και τη δική της αγωνιστική αφετηρία με την ευλογία του παναγάθου Τριαδικού Θεού.

Φέτος ο ακομμάτιστος Σύλλογός μας, η Ε.Ο.Ν., όπως κάθε χρονιά, έδωσε δυναμικά το παρών στην καθιερωμένη μεγαλειώδη εκδήλωση για το Έπος της ΕΟΚΑ στην Αθήνα, όπως διοργανώθηκε από τους φίλους, αδερφούς και συναγωνιστές του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ.

Με Λαμπαδηδοφορία και Πορεία από την Λεωφόρο Μεσογείων μέχρι τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως Εθνικιστές και Πατριώτες, ΔΡΑΣίτες και ΕΟΝίτες, Κύπριοι και Ελλαδίτες νεολαίοι, ένωσαν την φωνή τους υπό τον ήχο ασμάτων συνθημάτων, για την διακήρυξη των ιδεών και των αξιών που συνέχουν τον κοινό Εθνικό μας Αγώνα από το 1955 και εντεύθεν.

Στις 12 ακριβώς κάτωθεν των ιερών μαρμάρων του Παρθενώνος ηκούσθη το “Ήταν 1η Απριλίου” και εψάλθη ο Εθνικός μας ύμνος, στέλνοντας παντού το μήνυμα πως η πάλη για την Λευτεριά της Πατρίδος μας δεν τελευτεί.

Τα αμούστακα παλληκάρια του βαθυσκίου Δρυός του Έθνους και ο απελευθερωτικός Αγών της ΕΟΚΑ αποτελούν ίσως τα μοναδικά ερείσματα για τη συνέχιση της δικής μας μάχης για Πίστη, Ελευθερία, Πατρίδα. Είναι να άσβεστη φλόγα της ψυχής, η ελπίδα μας, η αξιοπρέπειά μας, η υπερηφάνεια μας, το όπλο και η πολύτιμη παρακαταθήκη μας, για να αντισταθούμε σε ντόπιους και ξένους εχθρούς. Και γι’ αυτό έχουμε χρέος απαραβάτο να την προστατεύσουμε, να την υπερασπιστούμε και να τη βιώσουμε βαθειά μέσα μας!

ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ!

ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ!

 

Ζήτω η 1η Απριλίου 1955!

Ζήτω η ΕΟΚΑ!

Ζήτω η Ένωση!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο