Γιατί «πάγωσαν» τα σενάρια για εκλογές τον Μάιο: Το τηλεφώνημα από Βρυξέλλες – Έρχεται συντριβή από Μακεδονία

Αλλαγή… πλεύσης από την κυβέρνηση, καθώς αν και μέχρι πριν λίγες ημέρες το Μαξίμου διέρρεε ότι θα γίνουν εκλογές στα τέλη Μαΐου, πλέον όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο σενάριο μπήκε στον «πάγο». 

Υπέρ των εκλογών τον Μάιο ήταν ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος είναι ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν υπέρ στο να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2021, προτού βεβαίως σημειωθούν οι φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι οποίες τον ανάγκασαν να αλλάξει γνώμη.

Αντιθέτως, αντίθετοι με το σενάριο των εκλογών τον Μάιο είναι οι ξένοι, οι οποίοι λόγω του ουκρανικού θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφύγουν στις κάλπες οι πολίτες. Από τις Βρυξέλλες είπαν στον Κ.Μητσοτάκη ότι εάν θέλει να κάνει πρόωρες εκλογές, τότε να τις κάνει τον Σεπτέμβριο και όπως όλα δείχνουν δεν έχει κανένα περιθώριο για να μην πειθαρχήσει.

Φυσικά ένας σημαντικός λόγος είναι ότι μπορεί οι συστημικές δημοσκοπήσεις να ισχυρίζονται ότι η ΝΔ έχει ένα ποσό κοντά στο 30-31% και να «φλερτάρει» με διψήφια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Το κυβερνών κόμμα θα παλέψει για το 25% και σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαιο ότι θα βγει πρώτο κόμμα, αν γίνουν τώρα εκλογές.

Αυτό ομολόγησε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ο οποίος ανέφερε ότι δεν βλέπει εκλογές για το 2022 γιατί λόγω της ακρίβειας οι ψηφοφόροι θα θέλουν να εκδικηθούν την κυβέρνηση.

«Δεν βλέπω εκλογές το 2022. Πρώτο γιατί ο πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός ότι θα γίνουν το 2023 και δεύτερον γιατί όταν είμαστε σε μία περίοδο αναταραχής, όπως αυτή, είναι λογικό όταν κάποιος δεν βγάζει τον μήνα του ή τα βγάζει με δυσκολία, να θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν τα έχει πάει εξαιρετικά σε άλλα πεδία, γιατί βλέπει αυτή τη στιγμή ότι δεν βγαίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Το τεράστιο και άλυτο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η Μακεδονία και η Θράκη, ειδικά στην Μακεδονία όπου η ΝΔ δεν πιάνει ούτε το 20% με τελικά αναγωγή επί των αναποφάσιστων, τώρα είναι περί του 15%.

Αυτό σημαίνει ότι όσο «καλά» και εάν πάει σε περιοχές όπως η Α’ Αθηνών και Β’ Θεσσαλονίκης, στις οποίες πιάνει περί του 30%, το τελικό ποσοστό δεν θα υπερβεί το 23%, αυτό καταγράφεται τώρα.

Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση «στοχοποιεί» την Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, είτε ως προπύργιο των «αντιεμβολιαστών», είτε ως προπύργιο των ρωσόφιλων.

Στο Μαξίμου βεβαίως ξεχνούν ότι τη νίκη στις εκλογές του 2019 την έδωσε η Μακεδονία, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: PRONEWS

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο