Ατέρμονες… λαθρομεταναστευτικές μπίζνες

Της Δρ. Ελένης Παπαδοπούλου*

 

Όσο η χώρα ασχολείται με τον κ. Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του, λαθρομετανάστες από όλα τα σημεία του πλανήτη παραβιάζουν τα σύνορά μας καθημερινώς.

Οι δομές των νησιών έχουν γεμίσει και η λύση που έχει βρεθεί δεν είναι ούτε οι απελάσεις ούτε η τιμωρία όσων μπαίνουν παράνομα ούτε η περικοπή όποιων διευκολύνσεων τους παρέχονται.

Η λύση που έχει βρεθεί είναι να τους πηγαίνει η Αστυνομία του νησιού στο καράβι, να κατεβαίνουν στον Πειραιά, να παίρνουν ένα ταξί και να τους αφήνει στα στέκια τους στο κέντρο, εκεί όπου κατοικοεδρεύουν όλες οι μαφίες τους και οι «αλληλέγγυοι» με το αζημίωτο.

Η δε κυβέρνηση δεν διανοείται καν να σταματήσει τις μπίζνες με την κότα που κάνει τα χρυσά αβγά για μερικούς και έχει βγει σαν ζητιάνος στο εξωτερικό να εκλιπαρεί για χρήματα προκειμένου να τους στεγάζει, να τους τρέφει και να τους περιθάλπει δωρεάν.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καιρίδης υπέγραψε μία συμφωνία με το Athens Solidarity Center, τμήμα της γνωστής ΜΚΟ του Σόρος Solidarity Now, σύμφωνα με την οποία η ΜΚΟ θα λάβει δυόμισι εκατομμύρια περίπου (2.422.859, 97) από την Ελβετία για να στεγάσει 6.400 λαθρομετανάστες σε δομές.

Συγχρόνως ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε επιπλέον χρήματα από την Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό, η οποία αποφάσισε να μας δώσει άλλα 42.600.000 για υπηρεσίες προς ασυνόδευτα ανήλικα κυρίως.

Όλα αυτά προστίθενται στα εκατομμύρια που δίνουν στην Ελλάδα και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία, για δομές λαθρομεταναστών και υπηρεσίες προς αυτούς.

Εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται ότι η όλη υπόθεση είναι μία καλοστημένη επιχείρηση προκειμένου κάποιοι να βγάζουν μεροκάματο ή να γίνονται πάμπλουτοι φορτώνοντας ένα τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία.

Φυσικά, ούτε ο κ. Καιρίδης ούτε τα μέλη του Δ.Σ. του Solidarity Now ούτε ο κ. Μητσοτάκης μένουν στις γειτονιές όπου κάθε ΜΚΟ ιδρύει δομές.

Ιδέα δεν έχουν τι γίνεται με την γκετοποίηση που συντελείται με τις πολιτικές τους.

Ένα ολόκληρο κομμάτι της Αθήνας είναι υπό κατοχή, γιατί κάποιοι έχουν αποφασίσει να θησαυρίσουν στις πλάτες των κατοίκων και των επαγγελματιών ολόκληρων συνοικιών.

Οι άλλοι Ευρωπαίοι πληρώνουν γιατί δεν τους θέλουν κι εμείς παίρνουμε τα λεφτά για να τους κρατάμε και να βάζουμε και άλλους, γιατί πληρωνόμαστε με το κεφάλι.

Ωραία λογική.

Η λογική του παραλόγου.

 

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

 

ΠΗΓΗ: antinews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο