Youth Pass: H απόλυτη παρακμή της πολιτικής – Όταν η ψήφος ενός νέου κοστολογείται στα 150 ευρώ

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

 

Youth Pass: Οι προεκλογικές εξαγγελίες έχουν γίνει τόσο εκχυδαϊσμένες που μοιάζουν με αγοραίο παζάρεμα σε πάγκο λαϊκής. Μόνο που ακόμα και στη λαϊκή έχεις μπροστά σου το εμπόρευμα για να το αξιολογήσεις εάν καλύπτει τις απαιτήσεις σου, ενώ στις εξαγγελίες αξιολογείς «αέρα» κοπανιστό.

Στο κεντρικό σημείο αυτού του πολιτικάντικου παζαριού ελπίδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκεται ως μανάβης εκ Βερσαλλιών και μοσχοπουλά εξαγγελίες επί εξαγγελιών. Παρά το ότι κατέθεσε το πλήρες προεκλογικό του πρόγραμμα πριν από ένα δεκαήμερο, συνεχίζει να πετάει όλο και νέα «καθρεφτάκια» στον λαό, μήπως και θαμπωθεί κανένας από την ιλουστρασιόν λάμψη τους.

Μόλις χθες, ανακοίνωσε 3 νέες παροχές και έτσι όπως πηγαίνει τη δουλειά, δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν συνέχιζε να ανακοινώνει προεκλογικές υποσχέσεις ακόμα και πάνω από την… κάλπη, όταν θα πάει να ψηφίσει στις 21 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 3 μέτρα, που το καθένα ξεχωριστά χρήζει αρνητικής κριτικής για την αναποτελεσματικότητα του, άλλα το Youth Pass είναι σίγουρα εκείνο που καταλαμβάνει τα σκήπτρα της πολιτικής χυδαιότητας.

Αυτό το τεχνοκρατικό εξάμβλωμα ανέσυρε από το αμαρτωλό συρτάρι της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και του άλλαξε όνομα για να το ξανασερβίρει στους νέους προκειμένου να «εξαγοράσει» την ψήφο τους. Ας το σκεφτούμε λίγο αυτό το πράγμα. Ένας πολιτικός αρχηγός δεν διστάζει να καταθέτει δημόσια τη γνώμη του πως η πολιτική συνείδηση άπασας της ελληνικής νεολαίας μπορεί να βγει στο «κλαρί» για 150 ευρώ.

Η ανεκδιήγητη ατάκα του πρωθυπουργού: «τσιμπήστε την ευκαιρία και τσιμπηθείτε» που χρησιμοποιούσε για το Freedom Pass, γίνεται τώρα: «τσιμπήστε την ευκαιρία και ψηφίστε με». Ξεδιάντροπη ρουσφετολογία, χωρίς κανένα ταμπού. Το αμέσως επόμενο στάδιο θα ήταν να δώσει 200 ευρώ σε κάθε αναποφάσιστο. Μόνο αυτό δεν έχουμε δει ακόμα.

Η νεολαία αντιμετωπίζεται από τον πρωθυπουργό της χώρας ως προϊόν πολιτικής «εκπόρνευσης» και μετά απορούν τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ, γιατί έχουμε έκρηξη νεανικής βίας και κατάρρευση των ηθικών αξιών στις νεαρές ηλικίες.

 

«Χρυσόψαρο» Pass…

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Youth Pass, ο κάθε 18αρης θα ξεκινήσει να σχετίζει την ενηλικίωση του, με το πρώτο του χαρτζιλίκι εξαγοράς από το κράτος «πατερούλη». Καλωσορίζεται στον κόσμο των ενηλίκων με ένα πουρμπουάρ υποταγής, που συν τοις άλλοις είναι και εξευτελιστικό σαν ποσό (όχι βέβαια πως θα άλλαζε τίποτα αν ήταν μεγάλο το ποσό, άλλα το υπογραμμίζουμε για το μέγεθος της κοροϊδίας).

Η νεολαία αντιμετωπίζεται σαν ένα άβουλο σώμα λοβοτομημένων ανθρώπων που δεν διαθέτουν ιδεολογικές τοποθετήσεις, ούτε αξίες, ούτε ιδανικά, άλλα τους ενδιαφέρει μόνο οι πλειοδοσία σε «ψίχουλα». Οι νέοι «κατηχούνται» με την πεποίθηση πως οι εκλογές δεν είναι μια ιερή στιγμή στην οποία πρέπει να εκφράζεται ατόφια η λαϊκή βούληση, άλλα ένα χυδαίο παζάρι δωροδοκιών, που στην πραγματικότητα είναι μια δημοπρασία εξαπατήσεων ή μισόλογων στην καλύτερη περίπτωση.

Και αν για δύο χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέστρεψε τη ζωή των νέων με καταχρηστικά lockdown, ασφυκτικούς περιορισμούς και υποχρεωτικότητες που κατέστρεψαν την υγεία πολλών, ο πρωθυπουργός πιστεύει πως με ένα Youth Pass ξεχνιούνται όλα.

Και αν η νεολαία είδε ένα κομμάτι του ανθού της να χάνεται στην τραγωδία των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά την εξιλέωση με ένα «χρυσόψαρο pass», για όποιον νέο διαθέτει μνήμη 3 δευτερολέπτων ή 3 λεπτών ή 3 ημερών το πολύ. Μπορεί ο 18αρης κάθε φορά που επιβιβάζεται σε ένα τριτοκοσμικό ΜΜΜ, να μην είναι σίγουρος αν θα αποβιβαστεί ακέραιος και ζωντανός, άλλα θα έχει 150 ολόκληρα ευρώ να ξοδέψει σε εισιτήρια τριτοκοσμικής μετακίνησης.

Και αφού «γλεντήσει» το Youth Pass του, μετά γεμάτος από αισιοδοξία θα μονολογήσει «πάμε και όπου βγει»…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο