Πόρτα στον αιρετίζοντα Ελπιδοφόρο στο Άγιον Όρος

Αποπνικτικό είναι το κλίμα για τον αιρετίζοντα Αρχιεπίσκοπο κατά την περιοδεία του στο Περιβόλι της Παναγιάς. Έφαγε «πόρτα» μέχρι και απ’ την Ιερά Επιστασία του Άθωνος.

Η Μονή Φιλοθέου ήταν το πρώτο μοναστήρι που τον δέχτηκε. Συγκεκριμένα, μετά τις πιέσεις που έλαβαν οι πατέρες της μονής από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο ανεπιθύμητος επισκέφτηκε τελικώς την μονή αντικρίζοντας περίλυπα πρόσωπα.

Το Σάββατο, σημειώθηκε ένα περιστατικό που εξόργισε τον Ελπιδοφόρο, αφού θέλησε να επισκεφτεί και την Ιερά Επιστασία Αγίου Όρους. Όταν ο αιρετίζων επίσκοπος μαζί με την συνοδεία του έφτασε στην πόρτα της Ιεράς Επιστασίας, δεν τους άνοιξε κανείς και για μισή ώρα περίμεναν εκεί. Φανερά εκνευρισμένος, όταν του πρότειναν να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα Άξιον Εστί της Παναγίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ιερά Επιστασία, αυτός αρνήθηκε, και λίγο αργότερα αποχώρησε μαζί με την συνοδεία του από τις Καρυές.

Ακούγεται ότι ο Ελπιδοφόρος πριν αποχωρήσει την Δευτέρα για την Θεσσαλονίκη, θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να παραστεί στην Ιερά Επιστασία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτήν την φορά θα ασκήσει πιέσεις στους πατέρες με διάφορους τρόπους για να τον δεχθούν.

Καλούμε τους πατέρες της Ιεράς Επιστασίας να τιμήσουν τον λόγο τους και να μην αναθεωρήσουν. Ας προσευχηθούμε για αυτούς να κρατήσουν την Ορθόδοξη στάση τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο