Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε το 2019 (;)

Ήταν Δεκέμβριος του 2019 όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά η πανδημία του Covid-19. Από τότε τίποτα δεν είναι ίδιο. Οι θεωρίες για εργαστηριακό ιό από τη Γιουχάν έγιναν επίσημες κρατικές θέσεις οι οποίες καταδεικνύουν ότι η πανδημία αυτή κι η αντιμετώπισή της αποτελούν κομμάτια ενός βιολογικού πολέμου. Η ιστορία έχει δείξει ότι των δύο πρώτων παγκοσμίων πολέμων, προηγήθηκαν οικονομικές κρίσεις, επιδημίες και πανδημίες, λιμοί, ανατροπές κυβερνήσεων και καθεστώτων. Αξιωματούχοι  των ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για τη διάδοση του κορονοϊού και το αντίστροφο. Αν αποδεχτούμε ότι ο βιολογικός αυτός πόλεμος αποτελεί σύμφωνα με πολλούς αναλυτές το αρχικό στάδιο ενός γενικευμένου πολέμου μεταξύ Δύσεως και Ανατολής, θα πρέπει να αναζητήσουμε τα πρώιμα στάδια του.

Στην ουσία του ζητήματος, οι κύριοι πρόδρομοι του γενικού πολέμου αποτέλεσαν:

  • η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008
  • η αραβική άνοιξη υποκινούμενη από τις ΗΠΑ
  • ο πόλεμος στη Συρία που άρχισε το 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα
  • το καθεστώς μνημονίων των χωρών κυρίως της Νότιας Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας
  • η εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία το 2008
  • η ένταξη Αλβανίας (2009) και Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (2020)
  • η τεράστια οικονομική ανάπτυξη της Κίνας την τελευταία δεκαετία
  • το Brexit (2016)
  • η επανάσταση στην Ουκρανία (2014)

 

Ο οικονομικός και γεωπολιτικός στραγγαλισμός των ευρωπαϊκών κρατών, η συνεχής άνοδος της Κίνας ως παγκόσμιας υπερδύναμης και οι συνεχείς συγκρούσεις συμφερόντων Ρωσίας-ΗΠΑ στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή διαμορφώνουν μια παράλογη τράπουλα ενός νέου κόσμου. Δεν είναι πλέον θεωρία συνωμοσίας ότι σκοτεινά παγκόσμια κέντρα εξουσίας, με χαρακτηριστικούς εκπροσώπους το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του κυρίου Σβαμπ και λιγοστές πολυεθνικές εταιρείες που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αγοράς, ετοιμάζουν τη ”Μεγάλη Επανεκκίνηση”. Σε αυτόν τον νέο κόσμο ο γεωπολιτικός χάρτης και η παγκοσμιοποιημένη οικονομία του διεθνούς κεφαλαίου θα πρέπει να ξαναμοιραστεί. Όλη αυτή η σύγκρουση μεταξύ των εωσφορικών συμφερόντων για το ποιοι θα είναι οι νικητές και ποιοι η ηττημένοι του ”great reaset” οδηγεί, δυστυχώς, σύμφωνα πολλούς αναλυτές, σε έναν Γ’ ΠΠ. Μετά την πανδημία και τα αυταρχικά μέτρα υποχρεωτικοτήτων, η νέα τάξη πραγμάτων προχώρησε σε ένα πιο θερμό πολεμικό στάδιο, την σύγκρουση στην Ουκρανία. Δεν είναι τυχαίο που για ακόμη μια φορά εν μέσω Σαρακοστής στοχοποιήθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανικοί λαοί.

 

Σε καμιά περίπτωση βέβαια τα αντίχριστα και απάνθρωπα αυτά σχέδια δεν πρέπει να μας πτοούν. Ο Αναστημένος Χριστός μπορεί να εξαφανίσει ή να μειώσει κάθε τραγικό γεγονός για τον άνθρωπο. Κάθε δυσκολία που επιτρέπει ο Θεός είναι ένα παιδαγωγικό μέσο για τη Σωτηρία του ανθρώπου, μιας και είναι η επιλογή των ανθρώπων οι συγκρούσεις, οι πόλεμοι, οι κερδοσκοπίες που οδηγούν τα Έθνη στην πείνα. Χρέος του καθενός είναι η προσωπική Ορθόδοξη Μετάνοια η οποία σε συλλογικό επίπεδο θα επιφέρει την Ευλογία και το Έλεος του Θεού πρώτα στην Πατρίδα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Διότι αν βιώσουμε την Ανάσταση του Χριστού που νίκησε τον θάνατο, την αμαρτία, τον κόσμο και τον διάβολο, κανένας φόβος και κανένας πειρασμός δεν πρόκειται να μας καταβάλει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο