Δεκέμβριος του 2019 – Ε.Ο.Ν. : Μήνυμα προς την Κυβέρνηση – Μην τολμήσετε να δώσετε ούτε μίλι!

Ήταν Δεκέμβριος του 2019 όταν ο Μητσοτάκης συναντήθηκε πάλι με τον Ερντογάν. Τότε ο Σύλλογος μας είχε βγάλει μια ξεκάθαρη ανακοίνωση ότι δεν θα γίνει δεχτή από τον ελληνικό λαό και το πατριωτικό κίνημα οποιαδήποτε παράδοση εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία. Από τότε τι άλλαξε μέχρι σήμερα; Αυξήθηκαν οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ακολούθησε τον Μάρτιο του 2020 η προσπάθεια εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών και Τούρκων πρακτόρων στον Έβρο, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους το Ορούτς Ρέις άπλωνε τα καλώδια του στην ελληνική ΑΟΖ. Δύο χρόνια μετά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντιέται πάλι με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη με ποιο σκοπό; Για νέες ”συνεργασίες” εν μέσω απειλής πολέμου, τουρκικών παραβιάσεων, κατοχής στην Κύπρο και συνεχών προκλητικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους; Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ε.Ο.Ν. της 6ης Δεκεμβρίου του 2019:

 

Χθες ψηφίστηκε από την τουρκική βουλή (από όλα τα κόμματα εκτός των Κούρδων βουλευτών) και από το εθνικό συμβούλιο της Λιβύης η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες και δεσμεύουν στην ουσία όλη τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και νοτίου της Κρήτης. Την ώρα που η Τουρκία, λοιπόν, παραβιάζει ανοιχτά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, στην εγχώρια πολιτική σκηνή παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου. Οι συριζαίοι βουλευτές καθημερινά εκτοξεύουν διάφορες κοτσάνες όπως: <<μην είμαστε μονοφαγάδες στο Αιγαίο>>, << στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα>>,<το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο>>, κι άλλα πολλά που αποδεικνύουν τις διεθνιστικές και προδοτικές τους αντιλήψεις. Απ’ την άλλη ο πρωθυπουργός της <<δεξιάς>>, στη συνάντησή του με τον Ερντογάν, για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τη μειοδοτική πολιτική του σάπιου πολιτικού συστήματος των τελευταίων, τουλάχιστον, 45 ετών. Ο Μητσοτάκης ζητώντας συγγνώμη στον εκβιαστή Ερντογάν, απολογούμενος που άργησε 15 λεπτά, έκατσε στο ίδιο τραπέζι να <<συζητήσει>>. Μετά το πέρας των συζητήσεων έβγαλε δηλώσεις, όπου ανέφερε ότι με καλή θέληση κι από τις δύο πλευρές θα λυθούν τα διμερή μας ζητήματα. Ανέφερε ακριβώς στην ουσία το ίδιο επιχείρημα με την Τουρκία! Ότι δεν πρόκειται δηλαδή για προκλητική και επιθετική συμπεριφορά από το γειτονικό εγκληματικό κράτος που δημιουργεί τετελεσμένα, αλλά ότι ευθύνονται και οι δύο πλευρές που δεν έχουν καλή θέληση! Άκουσον άκουσον! Η Τουρκία ειδικά τους τελευταίους μήνες δείχνει τις προθέσεις της. Και η τακτική της είναι μία! Παραβιάσεις, αμφισβητήσεις, γκριζάρισμα και στο τέλος συνεκμετάλλευση ελληνικών και κυπριακών κοιτασμάτων. Η Τουρκία ήδη εξορύσσει πετρέλαιο από την κυπριακή ΑΟΖ και το μνημόνιο με τη Λιβύη δείχνει ότι ετοιμάζεται να το κάνει και στα ελληνικά χωρικά ύδατα πλέον. Και οι κυβερνήσεις εδώ περηφανεύονται πόσο <,ψυχραιμία>> δείχνουν στην τουρκική προκλητικότητα. Κύριοι κυβερνώντες δεν χρειαζόμαστε άλλη ψυχραιμία – υποχωρητικότητα! Ούτε χρειαζόμαστε άλλες επικλήσεις του διεθνούς δικαίου που συνεχώς οι γείτονες παραβιάζουν καθημερινώς και κανένας δεν δίνει σημασία. Η Τουρκία η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει, δυστυχώς, είναι αυτή των όπλων και του παζαριού όπως οι μαφίες.

Και για μας στην ΕΟΝ πάνω από το διεθνές δίκαιο και την <ψυχραιμία>> είναι η Ελλάδα! Πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να θέσει σαν κράτος τις κόκκινες γραμμές της. Να καθορίσει ΑΜΕΣΑ ΑΟΖ σε συνεργασία με Κύπρο και Αίγυπτο και να αρχίζει να εξετάζει και νέες συμμαχίες πέρα του <<εγκεφαλικά νεκρού>> ΝΑΤΟ, όπως το χαρακτήρισε κι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν. Εμείς ως Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη: ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ! ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ, ΟΥΤΕ ΜΙΛΙ!

Ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλες προδοσίες! Ο ελληνικός λαός κ. Μητσοτάκη δεν σας ψήφισε για να εφαρμόζετε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, για να γεμίσετε τη χώρα λαθρομετανάστες και να κάνετε υποχωρήσεις στην Τουρκία!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο