Παρέμβαση της Ε.Ο.Ν. Πειραιώς για την Εθνεγερσία του ’21

Με τον νου, την καρδιά και την συνείδηση ευθυγραμμισμένες στα προφητικά λόγια του Αγίου Γέροντος Πορφηρίου, τον οποίον συναντώντας στην Άνω Ιερουσαλήμ οι οπλαρχηγοί και οι καπεταναίοι της Επαναστάσεως ερώτησαν πώς θα ομοιάσουν οι νέοι Έλληνες σ’ εκείνους και απήντησε “μόνο δια του εκ νέου Αγώνος υπέρ Πίστεως και Πατρίδος”, στρέφουμε τις δυνάμεις μας ωσαύτως στην πάλη για τα ιδανικά, τα οποία απειλούνται όπως τότε έτσι και σήμερα, την Ελευθερία και την γή την πατρώα.

Κλιμάκιο γυναικών και ανδρών του Συλλόγου μας από το παράρτημα Πειραιώς απέδωσε εχθές ανήμερα της 25ης Μαρτίου τις δέουσες τιμές στον ανδριάντα του εφίππου θρυλικού υιού της Καλογρηάς και του κλεφταρματωλού Δημήτρη Καραΐσκου, του Αχιλλέως της Ρωμιοσύνης, ήτοι στον Γεώργιο Καραϊσκάκη, ο οποίος ως κατ’ εξοχήν τέκνον της Εθνεγερσίας κράτησε ψηλά τη σημαία της Επαναστάσεως στη Ρούμελη, εδόθη ολοκληρωτικώς και με αυταπάρνηση στον Αγώνα για λευτεριά και έπεσε μαχόμενος στην αττική γή στις 22 Απριλίου 1827, φέροντας στο αγωνίστικό του μητρώο απειράριθμες μάχες, θυσίες και προσφορές για την απελευθέρωση του πολυπάθου Έθνους. Η τιμή, ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό του μεταβαίνει στο σύνολο των οπλαρχηγών και αφανών στρατιωτών της Επαναστάσεως του ’21, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για Χριστό και Πατρίδα. 

ΕΟΝίτισσες και ΕΟΝίτες στεκόμενοι με ταπείνωση έμπροσθεν της μνήμης, των αγαλμάτων και των ιστορικών τους μορφών, υποτάσσουμε το ατόμικό μας θέλημα στην πραγμάτωση των εντολών του Αγιορείτου Γέροντος. Μονάχη μας έγνοια να δούμε ξανά την σκλαβωμένη μας Πατρίδα μεγάλη, ελεύθερη και Ελληνική!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο