Οι Νεομάρτυρες των απαγορεύσεων Μητσοτάκη

Γράφει ο Πέτρος Ι. Νικολού, μαχόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ

 

«Αν θές να ζείς με το Ευαγγέλιο, θα πάς κόντρα με το σπίτι, κόντρα με την κοινωνία, κόντρα με όλους, μας είπε ο Χριστός!» φώναζε ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης στις ρηξικέλευθες συνάξεις εγέρσεως των χριστιανών που τον ακολουθούσαν φανατικά με πνεύμα ανδρείο, επαναστατώντας ατρόμητα απέναντι στο σύστημα, μη φοβούμενος τις διώξεις, μη ορροδώντας πρό του θανάτου, μη πτοούμενος από τους δαίμονες της Νέας Τάξεως. Ό,τι άφησε πίσω του ως σπορά ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης θάλλει, υψώνεται και καρποφορεί ακόμα και σήμερα ακτινοβολώντας με σθένος και ηρωϊκότητα τη θαυμαστή συνέχεια του έργου του. Ο Νεκτάριος Μίκκιος διοργανωτής του συλλαλητηρίου στις 29 Ιουνίου στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη με ψηλά το κεφάλι από τις δυνάμεις του καθεστώτος, οι οποίες μετά παρουσίας δικαστικής λειτουργού έσπασαν την θύρα της οικίας του, κατόπιν ποινικής διώξεώς του για το αδίκημα της διεγέρσεως σε ανυπακοή σε συνδυασμό με έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενεδύθη στέφανον μάρτυρος για την απόφασή του να μην ενδώσει στις αβάσταχτες πιέσεις του κατεστημένου, το οποίο καταφώρως παράνομα και καταχρηστικά απηγόρευσε τη σύναξη ορθοδόξων οικογενειών στην πόλη του Αγίου Δημητρίου, καταλείποντας ελεύθερες τις κτηνώδεις ορδές της πορνείας και του σατανισμού να ασχημονούν, ανοσιουργούν και ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο που είναι εικόνα του Θεού ζώντος.

Μέσα στο έρεβος της νεοσοβιετικής δικτατορίας του Κυριάκου του Μεγαλοπρεπούς όπου μόνο οι υβριστές της Πίστεως και της Πατρίδος τυγχάνουν πολίτες με συνταγματικά δικαιώματα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είμαστε απλά παρείσακτοι, υπήκοοι τριτοτέταρτης κατηγορίας, αποδέκτες μονάχα περιορισμών, βούρδουλα, χημικών και καταστολών, καταυγάζουν ωσάν φωτεινοί αστέρες μαχητές, οι οποίοι δεν διστάζουν να αντισταθούν στους νόμους της δημ(ι)οκρατίας και να φασκελώσουν, αποπτύσουν και ραπίσουν στα μούτρα τους διοικητές του προτεκτοράτου, προβάλλοντας ανάστημα. Η εποχή μας γεννά εισέτι Ομολογητές, ανθρώπους ετοίμους για θυσία, κόστη και προσωπική ζημία για μία ιδέα ιερά, στρατιώτες του καθήκοντος, υπερασπιστές των οσίων που μάς παρέδωσαν οι πατέρες και πιστούς εφαρμοστές των νόμων του Χριστού. Δεν έχουμε δικαιολογία για υπαναχωρήσεις και εκπτώσεις, όταν συναντάμε στον διάβα μας παραδείγματα αγωνιστών που έχουν εσωτερικεύσει αληθινά την ουράνια οδηγία: «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις» και έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Κύριος δεν θέλει ούτε χλιαρούς ούτε νερόβραστους, ούστινας θα εμέσει εκ γαστρός, αλλά αποκλειστικά και μόνο θερμούς, ήτοι τέκνα του που θα ζεματάνε ολόκληρα από την καυτή, εκστατική και ανυπέρβλητη αγάπη τους για τον Αναστάντα Σωτήρα η τήρηση των εντολών του οποίου είναι απείρως σπουδαιότερη από την υποταγή στην τρομοκρατία, στις κυβερνητικές υπαγορεύσεις, στην εξουσία των ενστόλων πραιτωριανών-ρουφιάνων της απολυταρχίας που δέχονται να διώκουν τους Έλληνες σε πολλές περιπτώσεις για λιγότερο από χίλια ευρώ. Οι αντισυνταγματικές απαγορεύσεις σε συγκεντρώσεις που προασπίζουν την φυσιολογική παραδοσιακή οικογένεια απέναντι στην διαστροφή, στον θαυμαστό ανάποδο κόσμο, όπως λέγει κι ο καθήγητής μου Κωνσταντίνος Βαθιώτης, την ώρα που λαμβάνουν χώρα τα όργια του Καλιγούλα και οι 120 μέρες στα Σόδομα στην πρωτεύουσα της μίας και μόνης ελληνικής Μακεδονίας, ισχυροποιούν το θάρρος μας, ακονίζουν τις άντοχές μας, δυναμώνουν την πίστη μας στον Χριστό, ότι είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας, ότι ο αγώνας μας αξίζει όχι απλώς να συνεχιστεί, αλλά να τον καταδικάσουμε σε απόλυτη επιτυχία, κατά τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή. Η καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών μας, η περιθωριοποίηση όλων όσοι υπεραμύνονται του ευαγγελικού λόγου και η εκδίωξη των ασυμβιβάστων σημαίνουν τις κυρώσεις της επιλογής μας να μην προσκυνήσουμε, να μην υποχωρήσουμε, να μην συγκατατεθούμε με την αμαρτωλότητα, τις παρά φύσιν σχέσεις, την κοινωνική εξαλλαγή που μάς υπαγορεύει ο συρφετός του δικαιωματισμού, ο οποίος καταδυναστεύει τις ζωές μας ανηλεώς, επεκτείνοντας την άσκηση πιέσεως προς κάθε πολίτη που δεν διατίθεται να υποστεί τίποτα, για να υπερασπιστεί αυτά που πιστεύει.

Συναγωνιστές, όπως ο Νεκτάριος από την πόλη που απελευθέρωσε ο ένδοξος Στρατηλάτης Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ’, οι οποίοι ζήσανε την κυνικότητα, την βαρβαρότητα και τις ολοκληρωτικές πρακτικές της δικτατορίας του γαλάζιου φεουδάρχη, επιτρέπει ο Θεός με μεγάλη παιδαγωγική σοφία να εμφανιστούν στον δρόμο του Αγώνος μας, για να αντιληφθούμε ακόμα εντονότερα και σοβαρότερα τη σημασία που έχει η κάθε μας συλλογική προσπάθεια να διαθέτει πνευματικές ρίζες, ευλογία από ανθρώπους που έχουν αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον ουρανό, γιατί μόνο έτσι θα παραδειγματιστούμε αληθινά, θα αντλήσουμε αστείρευτο ύδωρ γενναιότητος, για να συγκρουστούμε αποφασιστικά με τις λεγεώνες του κατεστημένου. Η ενοχοποίηση της ετεροφυλοφιλίας, η εκθείαση της ανωμαλίας και η επίθεση στην ένωση του ανδρογύνου ως μοναδικού προαγωγού της ζωής όσο κι αν φαινομενικά παρατηρείται να εδραιώνονται ας μην ξεχνάμε πως δεν θα επικρατήσουν. Ό,τι δεν συνάδει με το θέλημα του Θεού δεν είναι γραφτό να προχωρήσει. Γι’ αυτό και σε ζητούμενο στις μέρες μας ανάγεται το να μιμηθούμε εκείνους που αποδεικνύουν με τη στάση και την ομολογιακή συμπερίφορά τους πως δεν υπολογίζουν τις απώλειες. Μακάρι οι νέοι μας να ομοιάσουμε σ’ αυτά ακριβώς τα πρότυπα που εκπηδούν με λάμψη μέσα από την πάλη των Ιδεών μας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Οι Νεομάρτυρες των απαγορεύσεων Μητσοτάκη”

 1. Χρήστος

  Πρωτίστως να σε ευχηθώ πολύχρονος ευλογημένος και Καλόν Παράδεισο εν Χριστό Αδερφέ μου.

  Πολύ σωστά τονίζεις..

  «Αν θές να ζείς με το Ευαγγέλιο, θα πάς κόντρα με το σπίτι, κόντρα με την κοινωνία, κόντρα με όλους, μας είπε ο Χριστός!»

  Παρόλο στο βόρβορο που έχουμε βουλιάξει βλέπουμε να ξεπηδούνε Αγωνιστές.

  Και όπως γράφει ο Αγωνιστής Πέτρος πρέπει να τους ομοιάσουμε.

  Ήρθε η ώρα Αδέρφια μου να ακολουθήσουμε τα χνάρια των Αγίων μας και των Προγόνων μας, που μας ελευθερώσανε από τον τούρκικο ζυγό και δυστυχώς υποδουθήκαμε στον ζυγό της αμαρτίας.

  Ο Αδερφός μας ο Νεκτάριος αυτό το παράδειγμα μας δίνει.

  Όσοι δεν ακούσατε την ομιλία του πρέπει οπωσδήποτε να την ακούσετε.
  Δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένα ίχνος ρητορικής μίσους, δεν προσβάλει και δεν ταπεινώνει κανέναν.
  Το μόνο (κακούργημα) που έκανε ήταν να ομολογήσει την αλήθεια και την Αλήθεια με Α κεφαλαίο που είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

  Ανεβάζω την ομιλία: αξίζει να την ακούσετε ολόκληρη ο αγαπητός Νεκτάριος μιλάει από το 44 λεπτό και μετά.

  https://agonasax.blogspot.com/2024/06/blog-post_34.html?m=0

  Ας αντιγράψω ένα – δύο αποσπάσματα:

  Τονίζω. ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

  Είναι ομολογία για την κανονικότητα. ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
  ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

  Αυτό δεν είναι ένα απλό πράγμα. Δεν είναι μία συμφωνία Πρεσπών. Δεν είναι μία συμφωνία Αιγαίου.
  Αυτό είναι κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας και των παιδιών μας. Θα δώσουμε λόγο.

  Αν αυτό εισχωρήσει μέσα στα θρανία, μέσα στα σχολεία και μέσα στην κοινότητά μας, ουαί και αλλοίμονό μας. Θα γίνουμε πλέον Σόδομα και Γόμορρα.
  Και νομίζω ότι όλοι επί το πλείστον γνωρίζουμε τί είχε γίνει στα Σόδομα και τα Γόμορρα.
  Μην έχουμε την πλήρη εγκατάλειψη του Θεού.
  Σας παρακαλώ όλους.

  Και θα κλείσω με αυτό το απόσπασμα του:

  . Το ξέρει ο λαός αυτό;
  Το 60% με αυτήν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ είναι καθαρά σατανολάτρες;
  Το ξέρουνε;
  Ki εμείς θα επιτρέψουμε εδώ στην Αγιοτόκο, του Αγίου Δημητρίου, να έλθουνε εδώ σατανολάτρες;

  Είναι ακριβώς αυτό που λέει: αντίχριστοι και σατανολάτρες.

  Προσπαθούν με τον πιο χυδαίο και αισχρό τρόπο να βεβηλώσουν τις Άγιες Εικόνες και τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας.
  Ακόμα και τα Ιερά Σύμβολα της χώρας μας .
  Την γαλανό λευκή Σημαία μας που έχουν χυθεί ποτάμια αίματος για την ελευθερία μας.

  Ένα πράγμα ζητάει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός από εμάς μετάνοια και υπομονή.

  Ας ακούσουμε τι λέει ένας Άγιος Στάρετς από την Ρωσία:

  Ο Ίδιος ο Κύριος τιμωρεί το ρωσικό λαό για τις αμαρτίες του και μέχρις ότου ο Ίδιος ο Κύριος δεν ελεήσει τη Ρωσία, δεν υπάρχει νόημα να πηγαίνει κανείς αντίθετα στο Άγιο θέλημά Του.

  Έτσι ακριβώς είναι.
  Τιμωρούμαστε για τις αμαρτίες μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μας κυβερνούν αυτοί οι άνθρωποι.
  Εδώ δεν πέφτει ούτε μία τρίχα από το κεφάλι μας χωρίς να μην το επιτρέψει και το γνωρίζει ο Θεός, και θα κυβερνούσαν τυχαία αυτοί οι άνθρωποι;

  Θα τα υποστούμε όλα δια των πολλών μας αμαρτιών.

  Μη ζούμε με αυταπάτες ότι με τις εκλογές θα άλλαζε κάτι.
  Θα αλλάξει κάτι όταν αλλάξουμε πρώτα εμείς και μετανοήσουμε.
  Τότε θα πάρει σκούπα η Παναγιά μας και θα ξεβρωμίσει ο τόπος μας.

  ΜΕΤΆΝΟΙΑ ΟΜΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΚΥΡΊΩΣ ΠΡΟΣΕΥΧΉ.

  https://youtu.be/ha9Ib-DMWNM?si=wDWtj1M7FDV-CGyg

  Παναγιά μου θα κάνουμε εμείς αυτό το λίγο που μπορούμε για να κάνει ο Υιός Σου αυτό που δεν μπορούμε.

  Να συμπαρασταθούμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας μας τον Αδερφό μας Νεκτάριο, τέτοια πρότυπα χρειαζόμαστε στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

  Και να συμπληρώσω και κάτι ακόμα ότι είναι 100% σατανολάτρες.

  Ήτανε τυχαίο ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δηλαδή της Πεντηκοστής ξεκίνησαν να κάνουν τα αίσχη τους.
  Και να κρατήσουν μέχρι την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου;

  Όχι Αδέρφια μου τίποτα δεν είναι τυχαίο.

  Όπως όταν η Εκκλησία μας ανοίγει το Άγιο Τριώδιο που ξεκινάει η Μεγάλη Σαρακοστή.

  Τότε ο διάβολος εκείνο το τριήμερο ανοίγει το δικό του τριώδιο με τα καρναβάλια και κάθε είδους ακολασίες.

  Για να καταλάβουμε όλοι ότι ο διάβολος και τα όργανα του δουλεύουν οργανωμένα.

  Πρώτα ο Θεός τη Δευτέρα στις12:00 να βρισκόμαστε όλοι στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
  Για να δείξουμε ειρηνικά τη συμπαράστασή μας στον Αδερφό μας Νεκτάριο και ότι δεν είναι Μόνος του.

Αφήστε ένα σχόλιο