Ε.Ο.Ν. : Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα οπαδικής βίας

Ολόκληρη την Ελλάδα έχει συγκλονίσει η φρικτή δολοφονία του 19χρονου Αλκιβιάδη. Είναι αναγκαίο πλέον γεγονός η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και των αιτιών που την προκαλούν. Εδώ και δεκαετίες η πολιτεία δείχνει ανοχή σε βίαια περιστατικά εντός και εκτός γηπέδων. Όταν οι κυβερνήσεις βρίσκονται συνεχώς σε διαπλοκή με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και ΚΑΕ, όταν οι μέτοχοι των ομάδων “χαρτζηλικώνουν” τους επικεφαλείς των μεγάλων συνδέσμων, τότε δεν θα δούμε ποτέ καμία πραγματική αντιμετώπιση των βιαίων φαινομένων.

Εδώ και μέρες έχει στηθεί ένα σόου στις τηλεοράσεις με πολιτικά και αθλητικά σχήματα να καπηλεύονται τον θάνατο ενός νέου παιδιού. Ακροαριστερές οργανώσεις, αριστερά σάιτ, κόμματα του κοινοβουλίου έσπευσαν να κατηγορήσουν την “ακροδεξιά”. Ακόμη και τώρα που έχει αποκαλυφθεί ότι ο δολοφόνος είναι αλβανικής καταγωγής, “αντιφασιστικών” και αναρχικών αντιλήψεων, οι αναρχοκομμουνιστές διεξάγουν συγκεντρώσεις συντηρώντας το κλίμα βίας και τρομοκρατίας.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει σοβαρά μέτρα και όχι να αφήσει να ξεχαστεί το γεγονός, αφού σταματήσει να παίζει στα κανάλια. Ως Ε.Ο.Ν. απαιτούμε:
1) Άμεση απεμπλοκή κάθε σχέσης διαπλοκής πολιτείας και μεγαλοπαραγόντων του αθλητισμού.
2)Καμία ποινική ανοχή σε φαινόμενα οπαδικής βίας.
3) Αποκλεισμοί ομάδων, απαγορεύσεις πρωταθλημάτων ακόμη και για χρόνια αν χρειαστεί.

Ελπίζουμε να μη θρηνήσουμε στο μέλλον άλλον Αλκιβιάδη. Το πρόβλημα είναι βαθειά κοινωνικό, ηθικό και πνευματικό. Κανένα νέο παιδί από μόνο του δεν ξύπνησε κι άρχισε να έχει παραβατικές συμπεριφορές. Όταν ένα παιδί μεγαλώνει σε διαλυμένη οικογένεια, όταν στο σπίτι και στο σχολείο δεν παίρνει το παράδειγμα ανθρώπων χωρίς εγωισμό, οι οποίοι αγωνίζονται πνευματικά και με αγάπη, τότε σίγουρα αυτό το παιδί θα αναζητήσει να “αποδείξει” ότι κάτι αξίζει σε παράνομες οπαδικές ομάδες. Γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι, κοινωνία, κυβερνήσεις είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι που δεν καταφέραμε να δώσουμε πραγματικό νόημα στις ζωές αυτών των νέων παιδιών. Άλλωστε αυτό συμφέρει και το σύστημα τελικά… Νέα παιδιά να σκοτώνονται για ομάδες, αντί να προκόβουν και να αγωνίζονται για Χριστό και Ελλάδα. Μια κοιμισμένη νεολαία στα ναρκωτικά, τη βία, την παραβατικότητα, την πορνογραφία είναι ο καλύτερος σύμμαχος για κάθε σύστημα εξουσίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ε.Ο.Ν. : Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα οπαδικής βίας”

  1. Θεόδωρος

    Πολύ σωστά τα λέτε παιδιά αλλά και οι πατριωτικές οργανώσεις και σελιδες και γενικά η δεξιά (αν υπάρχει δεξιά στις μέρες μας) έπεσαν στην παγίδα και εκαναν ακριβώς αυτό που έκαναν οι αριστερές σελίδες δηλαδή άρχισαν να πατάνε πάνω στην εθνικότητα του δράστη και όχι στο πρόβλημα που είναι η οπαδικη βία. Καμία σχέση το αν ήταν Αλβανός ή Έλληνας (εξάλλου οι περισσότεροι εκεί ήταν Έλληνες) καμία σχέση αν ήταν ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ. Αυτό που έχει σχέση είναι ένα από τα πολλά πρόβληματα που μαστίζει την κοινωνία το οποίο είναι η οπαδικη βία. Και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα για το ποιός ή ποιοί δώσαμε την χαριστική βολή δεν πρεπει να προτρέχουμε και να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα ακόμα οι έρευνες συνεχίζονται. Ας μην μας τυφλώνει το συναίσθημα, ας μην πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες διότι θολώνουν την κρίση μας. Καλή συνέχεια!!

Αφήστε ένα σχόλιο