Ε.Ο.Ν. : Χυδαία προσβολή της πολιτίστικής μας κληρονομιάς στο Τατόϊ

Οι εικόνες φρίκης και εγκατάλειψης, τις οποίες αντίκρισε η κοινή γνώμη τις διανυόμενες ημέρες στο Βασιλικό Κοιμητήριο στο Τατόϊ μετά την αδιαφορία του κράτους να προστατεύσει τα βασιλικά κτήματα από τις αδηφάγες πυρκαγιές και τις αλλεπάλληλες καταστροφές φανερώνουν τον αποτρόπαιο, κτηνώδη και βάρβαρο τρόπο με τον οποίον η δυσώνυμη πολιτεία αντιμετωπίζει ό,τι συνδέεται με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Πατρίδος. Τόσο η προστασία της φύσεως και όσο η φροντίδα μνημείων που παραπέμπουν στο Έθνικό μας παρελθόν είναι σοβαρά ζητήματα μεγίστης ηθικής τάξεως και πολιτισμικής αξιοπρέπειας.

Η υπερχειλίζουσα αδιαφορία, το χαμηλό πνευματικό επίπεδο και η εγκληματική αμέλεια των αιρετών αρχών μπροστά στην θωράκιση της παραδόσεως, των συμβόλων και του περιβάλλοντος αποτυπώνονται ανάγλυφα σ’ αυτήν την αδιανόητη κακοποίηση της γής του Τατοΐου, η οποία επετράπη, καθώς φαίνεται, λόγω υπέρμετρης εκδικητικότητος και αθεράπευτου συμπλεγματισμού.

Η Δημοκρατία δεν διστάζει να ισοπεδώσει, φονεύσει και αλώσει τα πάντα στο πέρασμά της, προκειμένου να εδραιωθεί. Μόνο αίσχος, ντροπή και όνειδος προσήκει στο σιχαμερό πολιτικό σύστημα! Μ’ αυτήν την καφρίλα, την προσβολή και την χυδαιότητα δεν πρόκειται να συνταχθούμε!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο