Ε.Ο.Ν. προς Μητροπολίτη Κορίνθου κκ Διονύσιο κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων : «Σεβασμιώτατε, μην αλλάξετε θέση !»

Κάθε Χριστιανός Ορθόδοξος ηγαλλιάσθη πράγματι μ’ ένα βαθύ αίσθημα δικαιώσεως ακούγοντας εχθές τον Μητροπολίτη Κορίνθου κκ. Διονύσιο, μετά το πέρας της λιτανείας της Ιεράς εικόνας Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου, να εκφωνεί ένα απρόσμενο πύρινο κήρυγμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην εισαγωγή των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων στις ζωές μας, κι εν πρώτοις συγχαίρουμε τη θαρραλέα στάση του να διαφοροποιηθεί από την διοικούσα παρωδία των ρασοφόρων που συνετάχθησαν αναφανδόν με τους νεοταξίτες, υπηρετώντας τις εντολές του Καίσαρος.

Όμως, οφείλουμε με προσοχή και σωφροσύνη να ζυγίσουμε τις δηλώσεις ενός εκάστου με τις πράξεις του και τα παρόντα έργα του με τα παρελθόντα, μη λησμονώντας τη στάση που εκράτησε ο Μητροπολίτης κατά την περίοδο της πανδημικής απάτης, συμπορευόμενος με το καθεστώς στην υπόθεση των εμβολίων με τα οποία εξεβίαζαν και απειλούσαν οι κυβερνώντες τον απλό κόσμο με περιθωριοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Χαιρόμαστε που αρχίζουν να υψώνονται εντός της ιεραρχίας φωνές αντιστάσεως απέναντι στο τεχνοφεουδαρχικό καθεστώς που αποπειράται να επιβάλει ένα ολοκληρωτικό σύστημα ηλεκτρονικής επιτηρήσεως των πολιτών, καταστρατηγώντας τις ατόμικές τους ελευθερίες. Ωστόσο, είναι κοινός τόπος ότι η τρωθείσα εμπιστοσύνη των χριστιανών απέναντι στους πνευματικούς τους πατέρες ένεκα της συνταυτίσεως των τελευταίων με το πολιτικό κατεστημένο έχει διαβρώσει σημαντικά τις σχέσεις με το χριστεπώνυμο πλήρωμα στη συνείδηση των απλών Ορθοδόξων. Δια τούτο, δεν μπορούμε παρά να παραμένουμε εν αρχή επιφυλακτικοί καίτοι συγκρατημένα καταβαλλόμαστε από ικανοποίηση για την διατυπωθείσα θέση του Μητροπολίτου. 

Είθε όχι μόνο να πυκνώσουν τα αναστήματα που προβάλλουν αντίσταση, αλλά πρωτίστως να παραμείνουνε εδραία και αμετακίνητα άχρι τέλους μη απογοητεύοντας στην πορεία, όπως πολύ φοβούμαστε, το ποίμνιο δια μίαν εισέτι φοράν, ενώ εκείνο αναζητεί εναγωνίως ταγούς στον δύσβατο Αγώνα για την υπεράσπιση της Πίστεως, της Ελευθερίας και της ιδιοπροσωπίας μας!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο