Η Πίστη μας σε κίνδυνο: Έκαψαν Εικόνες της Παναγίας στη Θεσσαλονίκη

Ένα απαράδεκτο και άκρως θλιβερό ταυτόχρονα γεγονός συνέβη προχθές τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλονίκη, όπου παιδιά εφηβικής ηλικίας χωρίς ίχνος ντροπής και σεβασμού έκαψαν εικόνες της Παναγίας.

Οι κάτοικοι της Άνω Πόλης κάλεσαν την ασυνομική ομάδα ΔΙΑΣ και αυτοί με την σειρά τους έσπευσαν στο σημείο και αντίκρισαν τη θλιβερή εικόνα. Οι νεαροί έχουν οδηγηθεί πλέον στη δικαιοσύνη.

Η σύλληψη και η καταγγελία πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία και έτσι οι βέβηλοι κατηγορούνται και θα αντιμετωπίσουν ποινές μέχρι και φυλάκισης δύο ετών.

 

Αν συνέβαινε το ίδιο γεγονός εναντίον άλλης θρησκείας ή κάποιας αίρεσης τότε το κράτος, τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και οι οργανώσεις “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” θα είχαν βγει από το πρώτο λεπτό στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το εν λόγω γεγονός.

Η κυβέρνηση και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα δεν πήραν θέση για αυτή τη καταστροφή αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρονται να προστατέψουν τα ιερά και τα όσια του Έθνους μας. Τα μέσα μαζικής «ενημέρωσης» δεν έβγαλαν κουβέντα για το περιστατικό, δεν καταδέχτηκαν να δείξουν ρεπορτάζ ούτε ολίγων δευτερολέπτων, μιας και όταν δέχονται επιθέσεις Ορθόδοξοι Ναοί, για το μιντιακό κατεστημένο είναι απλά Δευτέρα.

Η οικογένεια και το σχολείο έχουν χρέος τους να δίνουν στα παιδιά τους από μικρή ηλικία ελληνορθόδοξες αρχές και όχι να τα μυούν σε καταστροφικές ιδέες, οι οποίες οδηγούν πάντα στο κενό και στο αδιέξοδο.

 

Η νεολαία, σήμερα, θα πρέπει να έχει ως πρότυπα τους Ήρωες και τους Αγίους που έδωσαν την ζωή τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Άλλωστε, όπως αναφέρει και το άρθρο 16 παράγραφος 2 του ελληνικού συντάγματος: «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο