Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το Θέατρο των κομμάτων

Γράφει ο Πέτρος Ι. Νικολού, μαχόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ

 

Άθλημα ακατόρθωτο το να δραπετεύσεις από τούτο το γενικευμένο κλίμα παρανοίας, το οποίο επικρατεί στην ελληνώνυμη νατοϊκή αποικία όπου ο περιχαρής μέσα στα δεσμά της σκλαβιάς του λαός της συντηρείται από τα ρουσφέτια, τις αλληλοεξυπηρετήσεις, τις αντιμισθίες και τις αμοιβαίες παροχές προς βολήν των κοπαδιών και συλλογή ψήφων των νταβατζήδων δημαγωγών. Αφορμώμενοι πάντοτε από τον ορισμό που είχε δώσει ο δηκτικός Εμμανουήλ Ροΐδης για το τι είναι κόμμα, το οποίο -υπενθυμιστικώς- προσδιορίζετο ως ‘‘ὁμὰς ἀνθρώπων…μισούντων πᾶσαν ἐργασίαν, οἵτινες ἑνούμενοι ὑπὸ ἕνα οἱονδήποτε ἀρχηγὸν ζητοῦσι νὰ ἀναβιβάσωσιν αὐτὸν διὰ παντὸς μέσου εἰς τὴν ἕδραν πρωθυπουργοῦ, ἵνα παρέχῃ αὐτοῖς τὰ μέσα νὰ ζῶσι, χωρὶς νὰ σκάπτωσι’’ δεν χρειάζεται η δαπάνη σημαντικής φαιάς ουσίας, για να συναγάγουμε ότι τελικώς οι εκλογές ως η αρένα μέσα στην οποία συγκρούονται κατ’ επίφασιν προγράμματα, προτάσεις και πρόσωπα δεν είναι παρά μία άριστα συγκεκαλυμμένη απάτη της αντιπροσωπευτικής δημ(ι)οκρατίας όπισθεν της οποίας υποστασιάζεται στην πραγματικότητα η καμουφλαρισμένη δικτατορία των κομμάτων.

Κάθε εκλογική μάχη ακόμα κι αυτή της σημερινής Κυριακής, για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων σε α’ και β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοικήσεως, μεταφράζεται σ’ ένα συστηματικό αηδιαστικό εγχείρημα των αστικών πολιτικών κομμάτων να μην αφήσουν τίποτε στον έλεγχο, τη διαχείριση και τη στοιχειώδη ευθύνη των απλών ανθρώπων της κοινότητος. Οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, κάθε πόλη και κάθε χωριό πρέπει μιά ζωή να χειραγωγούνται, καταδυναστεύονται και υπονομεύονται από τα κομματικά παραμάγαζα που επικρατούν στην κεντρική πολιτική σκηνή, παρασιτώντας εις βάρος μας. Αυτές οι διεφθαρμένες φράξιες, ανεξαιρέτως του αν αυτοαναγορεύονται αυθαίρετα ως πατριωτικές ή μή, οι οποίες απομυζούν τον κρατικό κορβανά, μισθώνουν υπαλληλίσκους παντού και αναπτύσσονται με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, αντί να καταλείψουν χώρο ελεύθερο στην αυτοδιοίκηση να υπηρετηθεί με σεμνότητα και ειλικρίνεια από αξιοπρεπείς, αδέσμευτες και ακηδεμόνευτες προσωπικότητες που νοιάζονται για τις γειτονιές τους, γνωρίζουν τα προβλήματα της περιοχής τους και μπορούν με ανιδιοτέλεια να προσφέρουν στην επίλυσή τους, τοποθετούν και προωθούν σκόπιμα τους πιστούς κομμάτικούς τους προσκυνητές, τις γλοιώδεις μαριονέτες των πιο αντιδραστικών επιτελείων τους, ώστε οιαδήποτε ανεξάρτητη και καλοπροαίτερη κίνηση πολιτών να καταπνίγεται εν τη γενέσει της. Τοιαύτες οι οιονεί πολιτικές μαφίες δεν ενδιαφέρονται αληθινά να διακονήσουν τον λαό και τις ανάγκες του σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, αλλά να επιβεβαιώσουν με τον πλέον αυταρχικό τρόπο την παντοκρατορία του σάπιου κυνοβολευτισμού προς τον οποίον ομνύουν και αποβλέπουν. Ζούμε, χωρίς αμφιβολία, σ’ ένα αποκρουστικό καθεστώς ιδιοτύπου ολοκληρωτισμού των κομμάτων, τα οποία καλλιεργούν μεθοδικά και ύπουλα στον κόσμο την βαθέως ριζωμένη ψευδαίσθηση ότι οι λύσεις στα λαϊκά προβλήματα θα δοθούν αποκλειστικά μέσα από τους δικούς τους στυγνής συμφεροντολογίας μηχανισμούς.

Παρά τις οργανωμένες απόπειρες των κομμάτων να διεισδύσουν σε κάθε έκφανση της καθημερινής επαφής των πολιτών με την παροχή δημοσίων υπηρεσιών, η αυτοδιοίκηση συγκρατεί ακόμα κάποια υγιή χαρακτηριστικά, τα οποία τής επιτρέπουν την αυτενέγεια, την αυτόνομη ανάληψη πρωτοβουλιών και έργων, την οικονομική απεξάρτηση και πρωτίστως την εκλογή ικανών ατόμων που δεν λογοδοτούν σε κόμματα, δεν έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μ’ αυτά και καταφέρνουν να εκφύγουν της επιρροής του συστήματος. Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψιν πως η νίκη των ιδεών μας και η εδραίωση του Εθνικισμού στην κοινωνία δεν θα επέλθει μέσα από εφήμερα, αναξιόπιστα και διαρκώς ανακυκλούμενα κομματικά σχήματα, τα οποία προσανατολίζονται μόνο στις εκλογές και το μοίρασμα εδρών, θέσεων και επιχορηγήσεων, αλλά μέσα από ανεξαρτήτους και ακομματίστους πατριωτικούς σχηματισμούς που θα εγκαινιάσουν μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον νοικοκύρη, τον μεροκαματιάρη, τον οικογενειάρχη, τον επιστήμονα, τον ταπεινό επαγγελματία, τον αγρότη, τον φοιτητή, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, βιώνοντας τις ανησυχίες τους, τα προβλήματα και την αγωνία τους για τον τόπο όπου μένουν. Αντιστοίχως, ανεξάρτητες και ακομμάτιστες πατριωτικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις που δεν απολογούνται στις ανώνυμες εταιρίες της Βουλής είναι απαραίτητο να στηριχθούν, ενισχυθούν και πετύχουν την εκπροσώπησή τους στα τοπικά συμβούλια, γιατί είναι αυτές που συγκεντρώνουν τις υψηλότερες πιθανότητες να πρεσβεύσουν, χωρίς αλλότριες σκοπιμότητες, τις Εθνικές ιδέες μέσω του αγώνος τους στους δήμους και τις περιφέρειες.

Το μονοπώλιο του Εθνικισμού δεν ανήκει σε κανένα κομματικό μπλόκο σκληροπυρηνικών προσωπολατρών που υπολαμβάνουν αφελώς ότι μπορούν να υβρίζουν, συκοφαντούν και ψέγουν χυδαίως όλους όσοι δεν πίνουν νερό από τον υπόνομο όπου ενεργούνται οι διάσημοι ηγετίσκοί τους, τους οποίους λείχουν σκανδαλωδώς, για να αποσπάσουν σιχαμερώς την εύνοιά τους. Η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν., ο μόνος αληθινά ανεξάρτητος και ακομμάτιστος νεανικός σύλλογος που έχει πάρει ευλογία από Γέροντες και πνευματικούς έχει διακηρύξει πλειστάκις ότι βδελύσσεται κάθε κομματικό μαντρί, το οποίο θέλει να σφετεριστεί, υποτιμήσει ή απαξιώσει την αγνή, άφθαρτη και ανόθευτα ειλικρινή προσπάθεια νεών παιδιών. Η φενάκη των εκλογών δεν πείθει κανέναν μας. Ο αγώνας δίνεται στον δρόμο και τις γειτονιές, κινηματικά. Ωστόσο, είναι χρέος μας να συνδράμουμε κάθε καθαρό και κρυστάλλινο πατριώτη που επιθυμεί να βοηθήσει την πόλη του μέσα από τον στίβο της αυτοδιοικήσεως με εντιμότητα. Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανένα κομματόσκυλο, αλλά στους ελευθερόφρονες συμμαχητές που διακρίνονται για το ήθος, την αξιοσύνη και την εργατικότητά τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο