Ανακοίνωση του Άρη Σερβετάλη για την αποχώρηση του από το θεατρικό έργο ”ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ” λόγω των νέων μέτρων διαχωρισμού των πολιτών

Η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία εκφράζει την συμπαράσταση της στον γνωστό ηθοποιό Άρη Σερβετάλη για την αντίθεση του στα νέα μέτρα διαχωρισμού των πολιτών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση σε μη εμβολιασμένους (ακόμη και με διαγνωστικό τεστ) να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας (κινηματογράφοι, θέατρα, εστιατόρια), την οποία εξέφρασε με την αποχώρησή του από τον θίασο στον οποίον εργαζόταν. Χιλιάδες σχόλια και δημοσιεύσεις στήριξης από πολίτες κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα για το Ήθος και την αγωνιστικότητα του ηθοποιού που σήκωσε ανάστημα και εξέφρασε τις θέσεις του.

 

Παρακάτω η ανακοίνωση που ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους, είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω για την παράσταση. Πρότεινα την αντικατάσταση μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους.
Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν, δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο.
Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρείας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε από αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.
Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση.
Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι, θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας ν’ αποζημιώσει τους συντελεστές του Ρινόκερου καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτηση μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.
Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μία μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα. Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα 《πιστοποιημένο》 ντάνιασμα ανθρώπων.
Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπο μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μια κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.
Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν.
Καλά Χριστούγεννα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο